CLANEK

 

Festivaly v Čechách IV.

A je tu poslední díl festivalů v Čechách, dalších dílů se dočkáte až na podzim. Zaměřím se na již zaniklé festivaly a na naše nejúspěšnější halové akce. V dnešním díle poznáte historii openairů Rock for People, Masters of Rock, multikulturního Love Planet a jedinečného Cosmic Tripu.

 

Rock for People

První rockový festival Rock for people se konal v roce 1995 v Českém Brodě. V sobotu 19. srpna se na atletickém stadiónu v Českém Brodě předvedlo 18 kapel. Výtěžek z festivalu, 70 000 korun, byl předán ústavu pro mentálně postižené děti v Bylanech. Na festivalu zazářil Narvan, kromě toho zaznamenali velký ohlas u publika Bílá nemoc, ZOO, Bast, Dorota B.B. a Phil Shöenfelt. Festivalu se zúčastnilo cca 1100 diváků. Festival Rock For People 95 pořádala Ameba Production za podpory Městského úřadu Český Brod. Vstupné: 75,- v předprodeji, 90,- na místě.

Rock for People 1996 opět na stadiónu v Českém Brodě. Na rockové fanoušky, kteří jsou zvyklí vydržet mnohé, se spustil neutuchající liják. Pohotoví pořadatelé začali rozdávat pláštěnky z nastříhaných fólií, ale když přírodní živel zaútočil na techniku, koncert musel být přerušen. Jen věrní diváci čekali a nelitovali. Energii do prokřehlých tělesných schránek vlila Mňága a Žďorp, Hudba Praha, ZOO, Sluníčko, Narvan, Support Lesbiens, T.M.A., Prášek a P.S., kteří hráli až do ranních hodin. Konec dobrý, všechno dobré. Na Konto Bariéry přibyla částka 62 000,- Kč. Přišlo 1600 návštěvníků.

Festival Rock For People 97 pořádala Ameba Production ve spolupráci s časopisem Big Beng, pod patronací města Český Brod. Poprvé byl uspořádán jako dvoudenní, zatím na jednom hlavním pódiu na atletickém stadiónu. Z výtěžku byl podpořen Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. Pořadatelům pocuchal nervy občasný déšť a v pátek k večeru se nad areálem přehnala bouřka, kterou nevydržela ani plachta chránící pódium. Proto až po tříhodinové pauze vystoupila skupina Etc... Z celé nabídky vypadly pouze tři kapely. Ze zahraničí přicestovali do Brodu američtí Calico Soul a australští The Fatal Shore s Angličanem Philem Shöenfeltem. Žánrové spektrum vystupujících spojoval perfektní zvuk. Kromě muziky čekaly návštěvníky služby dvou tetovacích salónů či piercingů, mohli si skočit na laně, případně si zakoupit hudební nosiče nebo knihy.

O rok později dorazilo na festival okolo stovky kapel a 3800 návštěvníků. Tentokrát již trval tři dny a na dvou scénách zároveň - hlavní scéna byla na atletickém stadiónu, část kapel hrála pod střechou v Lidovém domě. Z výtěžku byla v podobě výpočetní techniky podpořena Nemocnice s poliklinikou v Českém Brodě. Celý první festivalový den ukončili metaloví Debustrol. Sobotní ráno začalo vytrvalým deštěm, ale díky perfektnímu zastřešení pódia hrály kapely přesně podle připraveného harmonogramu. Některé kapely nepřijely (Tata Bojs pro nemoc, Chinaski z rodinných důvodů, Krabathor odjel do Francie, Narvan nechtěl hrát ve tři hodiny odpoledne...), ovšem pořadatelé nebo i samotné kapely sehnali náhradu jako v případě polských Dead Infekcion, nebo do Brodu z Prahy přemístěný koncert amerických Stuck Mojo, který předvedli výbušný set, proplétající hard core s rapem.

Rock For People je festival v tom nejširším slova smyslu. Zaměřen je od rocku a popu, přes reggae, funk, punk, hard core až po metal. Každým rokem narůstala návštěvnost. V roce 2000 dorazilo 7500 návštěvníků. Vstupné se taktéž zvyšovalo a to na: v předprodeji tři dny 549,- , na místě 3 dny 650,-.Vystoupily kapely: In Extremo /D/, Zion Train /GB/, Burroughs Chris /USA/, Iné kafe /SR/, Remember /H/, Gang Ala Basta, Bloodhound gang /USA/, Love history, Buty, Tři sestry, J.A.R., Divokej Bill a další.

Ve středu 3.7. 2002 okolo 21 hodiny se nad místem konání festivalu Rock for People přehnala průtrž mračen a větrná bouře, která způsobila pád hlavního pódia s již nainstalovanou zvukovou aparaturou. Došlo k hmotné škodě, zničeno bylo podium, jeho zastřešení i velká část zvukové aparatury. Shodou šťastných okolností nezpůsobil pád pódia žádnou větší újmu na zdraví, došlo jen k dvěma lehčím zraněním. I přesto, že festival potkalo velice špatné počasí, festival proběhl s menšími změnami v programu. Vystoupilo téměř 130 domácích i zahraničních souborů. Festival navštívilo přes 12.000 diváků. Zahrály věhlasné zahraniční soubory Chumbawamba, Transglobal Underground, Biohazard, Dead Keneddys nebo Die Happy s vynikající zpěvačkou Martou Jandovou.

O rok později se počasí podařilo a jednalo o dosud nejzdařilejší ročník festivalu. Na festival se sjelo na 15.000 diváků (za čtyři dny), což překonalo očekávání. Největšími tahouny byli členové americké hiphopové skupiny Cypress Hill. Strhující koncerty předvedli také The Levellers z Velké Británie, italští Modena City Ramblers, britští Oi-Va-Voi a irští Therapy?.

Následující ročníky 2004 a 2005 proběhl díky počasí festival s menšími problémy, ovšem organizátoři byly nadstandartně připraveni zvládnout problémy. Na ročníku 2006 nespadla ani kapka,dokonce dorazilo úchvatných 20.000 fanoušků. Největší hvězdou byl francouzský písničkář Manu Chao se svou kapelou Radio Bemba Sound System.

V roce 2007 se Rock for people přesunul do Hradce Králové, kde se úspěšně zabydlel a může se tu dále rozvíjet. Skvělé výkony odvedly hlavní hvězdy The Killers, The Hives a především Basement Jaxx. Nezapomenutelná byla vystoupení kapel Walls of Jericho, Deti Picasso, Extra Action Marching Band, Toy Dolls, Levellers a dalších. I klubová scéna Mattoni Music Zone nabídla mnoho zajímavého. Dorazilo přes 120 kapel a 20.000 návštěvníků. Festival udělal veliký pokrok, na vojenském letišti v Hradci může dosáhnout ještě větší návštěvnosti a po vzoru velikých festivalů v zahraničí může zvát největší hosty a vyvíjet se. Akademie populární hudby ho ocenila zlatou soškou Anděla jako Hudební událost roku 2007.

Letošní Rock for people přilákal 25.000 lidí, je vidět, že tento festival má úspěch. Spokojený tedy může být i promotér Michal Thomes. Rock for People každoročně nabízí to nejlepší z dostupného technického zajištění v České republice. Novinkou byl větší stan pro 5000 lidí, do kterého se schovaly hned dvě stage, které střídali program – Filter a Kiss Radio. Počasí bylo střídavě slunečné, ale i bouřka, která ovšem nebránila lidem si užívat super rozjetý festival. Headlinery prvního festivalového večera byli britští kytarovkáři Kaiser Chiefs. Jeden z vrcholů druhého dne festivalu připravili kanadští psychedelici Black Mountain. Hlavní hvězdy čtrnáctého ročníku vystoupily druhý den, byli to legendární The Offspring a Enter Shikari, a pak také závěrečného festivalového dne britské Massive Attack. Dále vystoupili: Los de Abajo(MX), Helmet (USA), Locos (SPA), Madball (USA), Skop (DE), Demented Are Go (GB), Dreadzone (GB), VNV Nation, Watcha Clan (FR), Park Avenue (IT), Karras (DE), Flogging Molly (USA), Holy Fuck (CA), nechyběli Northern Lite LIVE, Weki djs, Joshek, Suki, Pixie, Aphrodite, Sayko a další

Zdroj: www.rockforpeople.cz


Masters of Rock

Jedná se o největší mezinárodní rockový open-air v České Republice. V moravské vesničce Vizovice, v areálu likérky Rudolf Jelínek, je každý rok rockovometalový svátek. Na začátku prázdnin roku 2003 se konal první festival Masters of rock, pořádaný Radimem Kozielem. Největšími hvězdami, byli Die Happy z Německa, metaloví Hammerfall ze Švédska a úžasní showmani Slade. Bohužel nedorazily kapely z USA Prong a Overkill, protože uvízly v Německu. Festival byl třídenní a tak byl docela průšvih, že tam nebyly umývárny, jinak vše proběhlo celkem bez problému.

O rok později kralovali festivalu německý Helloween a skupina Europe ze Švédska. Samozřejmě vystoupily české skupiny Arakain, Divokej Bill a slovenští Horkýže Slíže. V roce 2005 se festival stal vyhlášeným po celé střední Evropě, do Vizovic zamířili fanoušci ze 30ti zemí! Na Masters of rock vystupovaly největší světové hvězdy. Metalové mistrovské trio RAGE, které oslavilo 20 let své existence. Energií nabitá mladá powermetalová kapela z Německa EDGUY. Lahůdkou byla gothicrocková skupina NIGHTWISH v čele se školeným hlasem a půvabnou tváří charismatické Tarji Turunen. Ukázali mega pódiovou gothic show! Kapela Nightwish je podle magazínu Spark skupinou roku 2004, mají nejlepší desku roku 2004 a zpěvačka Tarja se stala sex symbolem roku 2004! A další tajemnou show plnou středověkých nástrojů a kostýmů předvedla německá kapela Subway To Sally. Nechybělo vystoupení legendárních američanů Manowar.

Čtvrtý ročník festivalu se konal poprvé 4dny. Vystoupilo plno zahraničních kapel, například: Cobalto (Brazilie), Apocalyptica a Charon (Finsko), Crucified Barbara a Evergrey (Švédsko), Harmful, Gamma Ray a Edguy (Německo)… V roce 2007 vystoupilo skoro 60 kapel, mistři svého oboru: Uriah Heep, Motörhead a hlavně Sepultura!

Letošní festival Masters of Rock byl velice vydařený! Hlavním tahounem tohoto ročníku byli legendární Def Leppard. V exklusivní show pro východní Evropu vystoupil slavný metalový projekt Tobiase Sammeta Avantasia. Nechyběli slavní finští Apocalyptica a holandští gothic-metaloví Within Temptation. Výjimečný byl jeden z posledních koncertů vůbec legendárních Ministry. Celkem vystoupilo 40 kapel ze 13 zemí světa. Mimořádnou nabídkou je autogramiáda každého umělce (skupiny), každý fanoušek si může zařídit podpis svého oblíbence…

www.mastersofrock.cz/


Love Planet

Festival vznikl v roce 2003 na počest desátého výročí klubu Roxy, podle něhož se nazýval Go Planet Roxy. Klub Roxy díky své pozici nejúspěšnějšího klubu v České republice s mezinárodní reputací, pozval své příznivce na jedinečný dvoudenní multikulturní festival taneční, rockové a etnické hudby. David Urban, který tehdy za dramaturgií klubu stál, už pořádal úspěšný festival Jelení příkop 98, na který dorazilo 7000 lidí. Go Planet Roxy se konal na letišti v Táboře ve dnech 20.-21.6.2003 měl dvě hlavní open air pódia, kde vystoupili Marilyn Manson, Morcheeba, Moloko, Asian Dub Foundation, Chumbawamba, Support Lesbiens, Polemic, Buty, Hypnotix, Skyline, Blow, Transglobal Underground, Zion Train, Khoiba, Southpaw...
Na taneční stagi byly Djové Dave Clarke, Jimmy van M, Justin Robertson, Marco Lenzi, Agent, Nika77, Toky, Michael Burian, Ladida…

DNB:Andy C, High Contrast, Larry+ (SK) feat. MC Davox (AT), Fataller, Koogi, Katcha, IM Cyber... Nechyběla Hiphop stage: Indy & Wich, Peneři Strýčka Homeboye…
Divadla, workshopy, komponovaný program, promítaly se filmy, Extreme sports area- skateboarding, bmx bikes…

Planet Sound Festival 2004 se nekonal v Táboře. Důvodem pro odvolání akce byly průtahy v jednání s klubem Roxy a nedostatečné finanční pokrytí celého projektu. Jako slabá náplast se uskutečnil dvoudenní indoor festival v Křižíkových pavilonech v Praze. Původně měl být hlavní hvězdou pátečního večera tranceový mág s notebookem - BT, ale své vystoupení zrušil. Náhradou byl světová Dj star Dave Angel a v sobotu detroitský technař Derick May. Pátek byl slabší v návštěvnosti, ovšem to vynahradila dobrá muzika - na drumíku vystoupilo poprvé celé trio Ed Rush, Optical a MC Ryme tyme. Na technu byly nesehraní James Ruskin, spolu s Oliverem Ho, v setu na 6 gramofonů, 2 CD playery a 2 mixy. Layo a Bushwacka zahráli skvělý tříhodinový back to back set. Dále zahráli I Am X, Soil (live), Asian Dub Foundation, Calibre, Agent, Orbith, Lucca, Nika 77… Vstup 290 KČ -1 den, 350kč- 2 dny (bez poplatku) děti do 120 cm a vozíčkáři vstup zdarma.

V roce 2005 se festival vrátil na letiště aeroklubu Tábor. Celá dvoudenní akce proběhla velice úspěšně! Stala se jednou z nejlepších festivalů v Čechách, přijelo 18.000 lidí. Snad jedinou chybičkou bylo, že nezahrál anglický Dj Roni Size, nepřiletěl na festival z důvodu stávky letecké společnosti British Airways. Každý si přišel na své, jak příznivci elektronické hudby, tak i rocku, hip-hopu či EBM (electronic body music). Areál nabízel široké spektrum kultury, k vidění bylo divadlo i kino s 30 hodinami filmů, reklam a krátkých scének. T-Mobile aréna nabídla bezplatné surfování na internetu a dobíjení mobilních telefonů. Celkem 14 stagí nabídl skvělý festival Love planet. Fanoušci techna si zatančili ve velkém stanu, kde zahrál známí Jeff Millse. Dále zahráli například Live: Nick Cave & The Bad Seeds, Apocalyptica, Kosheen, Stereo MC's, The Sisters of Mercy, Sugarhill Gang (USA), Bow Wave, Hypnotix, Khoiba…DJs: Zinc, Hyper, Adam Freeland, Omid 16 B (UK), Jimmy van M (USA), Yun Gun & Mr. Thing (UK), Grand Agend (USA)…

Planet Festival měl dlouhou pauzu, ale letos opět po dvou letech proběhl na letišti Čápův Dvůr Aeroklubu Tábor. Hudební program probíhal v půlce června od pátku do neděle. Festival nabízel široký sportovní zaměření- petangue, volejbal, mini fotbal, basketbal, badminton a frisbee. Navíc bylo ke shlédnutí „extrémní“ sportovce, exhibice ve Freestyle BMX a skateboardingu v přistavené minirampě a velkém funboxu, předvedl se i Jan Valenta. Na dvou velkých pódiích vystoupili: legendární americká punková skupina Bad Religion, berlínská indie-punk-rocková kapela Beatsteaks, oblíbené trio Kosheen a anglický Djové Ed Rush nebo Shy FX, Zion Train.
http://www.planetfestival.cz


Cosmic Trip

Je to jeden z nejstarších festivalů elektronické muziky v Čechách. Otcem Cosmic tripu je Aleš Burger. Na pořádání se podílela teplická agentura Radical Production, kterou nahradila dceřinná společnost Next Level Entertainment. Spolu s Burgerem se na organizaci podíleli i DJové Quickie a Mountain. Cosmic Trip je ikona mezi festivaly v Čechách. Každý pořádný fanoušek taneční hudby znal báječný přírodní prostor autokemp Pudlák- Újezdeček. Festival měl již od roku 2001 velmi vysokou návštěvnost - kolem 12.000 lidí, kteří přijížděli z celé Evropy. Festival se konal od roku 1997 na koupališti v kempu Pudlák v Teplicích, navíc nedaleko Teplic je Barbora- oblíbené přírodní koupaliště. V roce 2007 změnil stanoviště do Roudnice nad Labem. Jak se bude vyvíjet nadále se necháme překvapit.

Co předcházelo Cosmicu? Od roku 1993 Aleš Burger pracoval jako produkční v teplickém K.N.A.K.u, který byl ve svém čase předním klubem v Čechách. Dj Quickie pořádal s Djem Mountainem techno parties v garáži na zahradě. 15. – 16.srpna 1997 se konal první ročník skvělého festivalu Cosmic Trip. Na to, že v té době u nás byla taneční hudba batoletem, tak dorazilo slibných 2700 lidí. Hned na prvním ročníku vystoupili zahraniční DJové: z Německa Kevin Max , holandský Sicore a T.O.M., doplnili je čeští Igor Pataky, Loutka, Quickie, Mountain.

Dalšího ročníku jste se mohli účastnit 14. – 15.srpna 1998. Návštěvnost se rapidně zvýšila na 4500 tanečníků. Festival je v té době dost provázaný s německý labelem a klubem Tresor. Díky tomu vystoupilo na akcích dost německých djs. Na diváky čekala záplava muziky: Doc.B a Stella z Německa, Mike Vinyl (AT), Pussy Power (UK), Leo Lycra, Igor Pataky, Pietro, Z Aires, Moutain, Sylon, THC, Quickie, Daho, Ginger.

Třetí ročník vypukl opět v známém kempu Pudlák. 13. – 14.srpna 1999, přijelo 6500 návštěvníků. Cosmic trip získala sponzora Worldonline (dnešní Tiscali) a dostal komerční charakter. Taneční festival měl dvě stage, jednu převážně techhouse a druhou drum'n'bass a jungle. Areál nabízel free camping, tester AIDS, čajovnu, tattoo&piercing, Internet coffee, Hard Wax Vinyl store a hernu. Největším lákadlem byl živý set rakouského dje Braina Cooperationa. Dále vystoupili DJs: Mark Dale (UK), Chris Sadler, Steve D (D), Brain Corp (A), Smiley (D), Pavel Krejdl, Agent, Igor Pataky, Quickie&THC, N-Kyp, Miquel, Mountain, Smiley, Liquid A, Krispeen, IM Cyber, Koogi, Stanzim a další. Slušné vstupné 160/300 kč.

Na čtvrtý ročník, který se konal 11. – 12.7. 2000, se tentokrát sjelo už 12.000 lidí! Největší hvězdou byl jeden z dua Space djs- známý Dj z Anglie Jamie Bissmire. Vystoupil i jeden z nejlepších slovinských djů- Umek. Dále zahráli Alex Bau (D), Mad Max (D), Chris Esycho (A), Kevin Max (D), Joss Crooks (UK), La-di-da, Pietro, Igor Pataki, Mountain, Ginger, Agent, Quickie, Koogi, Josef Sedloň, Daho, Elektromajk, THC, VojTECH, IM Cyber, Babe LN, Matrix, Šmaf, Elum, Platform.

Cosmic Trip 2001 naplánovala pořadající agentura Radical Production na 10. – 11.srpna. V roce 2001 jej navštívilo rekordních 12.000 osob. Tento rok měl festival velké sponzory: gumový Durex a hudební kanál MTV. Na hlavním podiu Durex In Da Mix vystoupili poprvé v čehách dva přední evropští DJové: španělský dj Dave Tarrida, který je residentem legendárního berlínského labelu a klubu Tresor. Živým vystoupením ho doprovodil londýnský producent Makaton, majitel labelu Rodz-Konez. Třešničkou na dortu byl set londýnského dje a producenta Darrena Pricea. Ten je jednou z předních osob světové taneční scény a oficiálním DJem legendárních Underworld. Vrcholem večera byl ohňostroj. Zahráli Live: Muddling thrU, Hypnotix, Galagha (SK), Skyline, Radium.nfo, Sub-d-visions, Koogi&MC Adrealin, Katcha&NuCreator,BabeLN&Mr. Joe Harper, IM Cyber&Marta On Da Bass…DJs: Darren Price (UK), Steve Bicknell (UK), Dave Tarrida (ESP), Makaton_LIVE (UK), Airick, (D), Mike T (D), Igor Pataky, Daho+Ginger, Mountain, Pietro, Pavel Krejdl, Quickie&THC.

Cosmic Trip Open Air 2002 byl největším dvoudenním festivalem elektronické hudby v ČR. Dorazilo úchvatných 12.000 party people. Velká osobnost, producent anglický DJ Cristian Vogel, si zde odbyl premiérové vystoupení v ČR. Kanadský DJ Mike Shannon měl na počátku 90. let rezidentní noc v legendárním klubu Kitcheners, energický set zahrál i na Cosmic Tripu. Na čtyři gramofony zahráli Daho s Gingerem a tepličtí THC s Quickiem. Na Semtex Live Stagi se představila hiphopová skupina z polska Warszafski Deszcz. Dále vystoupili DJs Takaaki Itoh (JPN), Female live (UK), David Sumner aka Function (USA), Dean Cole aka User (UK), Joss Crooks (UK), Toky vs. Dalo (SK), Nika77… Semtex Live Stage: Usual Suspects (UK), Dreazz & Falcon & MC Dart (NL), Aziz & Mat & MC Shnek (AT), Dekadenz 2K (GER), Skyline, Koogi, Indy & Wich, IM Cyber & MC Greenie (CZ-SK), Babe LN & MC Adrenalin, Inspiral X62, Philip TBC…

Na sedmém Cosmic tripu bylo skvělé počasí a návštěvnost přehoupla na 13.000. Na techno stagi, která se nacházela ve velkém vypuštěném bazénu, vystoupil švédský projekt Headroom, tvoří ho trojice Patrik Skoog, Niklas Ehrlin a Henrik Larsson. Hrají spolu od roku 1997, vystupovali na párty a festivalech v USA a Evropě. Japonský DJ Takaaki Itoh nejen zahrál ale málem se i v druhém napuštěném bazénu se utopil (neumí plavat), naštěstí byl zachráněn. Projekt Headroom na stagi doplnili: The Advent live (port), James Ruskin (uk), The 65D Mavericks live (uk), Max Duley (uk), Richard Polson (uk), Paul Damage (uk), Soapspierre (ger), Clark B (ger)…Na druhé rovnocenné jungle stagi zahráli producenti z Anglie- Bad Copany - skupinu tvoří čtyřčlenná partička, která vystupuje po celém světě. Jungle na cosmicu podpořili: Teebee (nor), London Elektricity (UK), Lee (uk) feat. MC Lin Dee (sk), D.Kay (at), Larry & Ricki Fitz (sk) feat. MC Davox (at)…

Osmý Cosmic se konal 16. - 17.7. 2004. K dispozici byla novinka - free Teplice stage, kde bylo možno zdarma tancovat celé ráno a odpoledne, vystoupilo dvanáct DJů z Teplic. Areál za pouhou stovku nabízel 2 dny ubytování v Nescafé camp hotelu a snídani zdarma. Největším hostem byl Surgeon -Anthony Child, který v Birminghamu v 90.letech byl rezidentem v místním, dnes již legendárním, klubu House of God. Jungleovému podiu vévodil Matrix, projekt Pendulum a DJs Slobodan, Ill.Skillz, Palmskin Productions, Jeff Milligan, The Degenatron, Hi-Fi Princess, Miss Innocent, Ibrahim Alfa, Pietro, Koogi, Katcha…

V roce 2005 Cosmic Trip poprvé ve větší míře svedl boj s počasím. V pátek hodně pršelo a v sobotu bylo dosti chladno ovšem všichni avizovaní interpreti dorazili a odehráli svá vystoupení. DJs: Luke Slater (UK), Jack de Marseille (F), Gayle San (UK), High Contrast (UK), Nu:Tone (UK), James Ruskin & Oliver Ho (UK), D-Bridge (UK), Skyline, Ladida, Orbith, Katcha, MC LinDee SK), Koogi, Im:Cyber, Akira, Sweg, Ghonzales, Nitropank, Anakin, Suki, Spyro, Elektrabel Live , Daho&Ginger, Pietro_Live , Quickie , Monotype, Kaisersoze, Mountain .

Desáté výročí se slavilo 21. - 22. 7. 2006, přišlo 15.000 lidí. Naposled na koupališti, festival tu měl úspěch, loučení to bylo smutné, ale super festival! Ovšem dost mě naštvalo, když v neděli ráno začalo prudce pršet a ochranka nás vyháněla do deště. Na techno stage vystoupili Kevin Saunderson a Juan Atkins, kteří vyrůstali v Detroitu - v kolébce techna. Hlavní hvězdou drumandbassu byl DJ Marky, vynikající DJ a producent pocházející ze Sao Paula. Dále na desátém ročníku vystoupili DJs: Andy C feat. MC Dynamite (UK), John B (UK), London Elektricity DJ (UK), Evil Nine DJ (UK), The Rogue Element (UK), Chris Sadler, Elektrabel live, Josef Sedloň, Nika 77, Orbith, Koogi, MC Lin Dee, Katcha feat. MC, IM Cyber, Suki, Pixie…

Areál Pudlák bylo super místo, ale bohužel nebylo možné k pronájmu na ročník 2007, pozemek se prodal jinému majiteli a ten již nemá o festival zájem. Cosmic 2007 se odehrával v Roudnici nad Labem 21. - 22.7. na místním letišti. Dva dny před zahájením se musel řešit nečekaný problém, takže ten, kdo si zakoupil lístek skoro ani nedoufal, že se festival bude konat! Jedná se o lokalitu s vysokým výskytem syslů, kteří mohli být rádi, že se na jejich zahradě konal festival. Nakonec vše dopadlo dobře a festival se uskutečnil. Ovšem díky prudkému dešti a větru byla velká tlačenice před hlavní stage. A na začátku setu DJe Grooveridera se musel drumandbass ukončit. Live vystoupili: The Freestylers (UK), Skyline
DJs: Mauro Picotto, Goldie (uk), Grooverider (uk), Dave Angel (uk), Space DJz (uk), Ladida, Katcha, IM Cyber, Pavel Krejdl, Orbith…

Cosmic 2008, který se měl konat 2.8. na letišti v Hradci Králové, se z důvodu nedostatku času na propagaci a přípravu 12. ročníku festivalu zrušil. Jak se bude vyvíjet nadále se necháme překvapit.

www.cosmictrip.cz , www.cosmictrip.de

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016