CLANEK

 

Lakeside X pokřtí třetí album s Paulem Kendallem

Skladby na třetím albu indie-elektronických Lakeside X s názvem City Of Red Lights jsou plné sexu, hledání a vypouštění démonů. Je temným příběhem z města červených luceren a závěsů, příběhem z mezisvěta mezi životem a smrtí. Jakoby Frank Miller napsal další díl Vrány a režíroval ho David Lynch. Album vychází 29. listopadu a už 5. prosince jej kapela pokřtí v pražském klubu Phenomen na Smíchově.

 

Jako speciální host kapely na křtu ve svém samostatném bloku vystoupí britská zpěvačka Olivie Louvel a svůj DJ set přijede představit také Paul Kendall, který svým mixem výrazně přispěl ke světovému zvuku nového alba Lakeside X. Právě Paul Kendall také City Of Red Lights pokřtí a vzhledem k tomu, že den předtím končí v Budapešti světové turné projektu Recoil, je pravděpodobné, že spolu s Paulem na křest dorazí i Alan Wilder (ex Depeche Mode).

Během mikulášského večera návštěvníci dostanou možnost pořídit si nové CD City Of Red Lights za exkluzivní cenu, být u představení nového klipu k singlu Bloodflies, seznámit se s jeho protagonistkami. Ocitneme se ve městě, kde pořád prší, andělé na průčelích domu ožívají a z dálky slyšíme klaksony aut a matné ozvěny lidských příběhů. Ve městě, kde vše může být iluze a neviditelní průvodci, démoni smutku, vás vodí na provázcích jak loutky a sají z vás krev.

"Možná je to David Lynch, možná comics, možná noir story z mezisvěta mezi životem a smrtí. Spousta zvuků je pozpátku, jakobyste se probudili v lucidním snu na psychedelických drogách. Je to trochu upírský kabaret moderního věku. Sarkastický ale ne beznadějný. Pořád je tu to špinavé město za oknem, ale jste smířený s faktem, že vy sami jste součástí té špíny,"
říká o novém albu frontman Janne Marvannen.

Lakeside X

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016