CLANEK

 

Co posloucháš, když... (8. díl)

Tak jsme se přehoupli do dalšího hudebního roku a už teď se nemůžeme dočkat toho, co nám přinese. Co asi budeme poslouchat na akcích, v autě při cestování nebo z rádií v restauracích? Protože ale nevidíme do budoucnosti, zůstaneme teď a tady a znovu se ptáme třech osobností hudebního světa: Co nejraději posloucháte, když... Odpověděli nám tentokrát Philip TBC, Monotype a Ala. Přejeme fajn čtení a připadnou inspiraci.

 

Philip T.B.C.
foto: Josef Adlt


Philip TBC (DJ, hudební producent)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Tum tum tum tum tum - to když jedu po D1. Jinak v podstatě cokoliv. Když už mě nebaví hudba, tak mám hodně rád mluvený slovo, na to je ideální Český rozhlas, tam se ale zase nedá poslouchat hudba - to je peklo, co tam hrajou! Ono to je vlastně peklo na všech českých rádiích - je jen pár světlejch výjimek, ale jinak je to "čistej hell", co se tam hraje. Radio hudba v Čechách byla degradována na jakejsi paskvil, ze kterýho mě po pár minutách začne bolet hlava - fakt se obávám, že na to mám alergii. Občas si taky pouštím svoje tracky, abych zhodnotil, jestli hrajou OK i na zvuku v autě. Čím víc referenčních poslechů, tím líp...

...pracuješ?


Tak musím furt poslouchat sebe, respektive něco, co zrovna tvořím. Řeknu ti - dost nuda... :) Občas závidím grafikům, protože ti si můžou celej den poslouchat, co chtějí, a u toho tvořit...

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

To dělám samozřejmě v jednom kuse, hlavně to uklízení a vaření. :) Pokud to potřebuju mít rychle hotový, tak nějakej D´n´B, jinak spíš klidnější věci.

...jíš v restauraci?

Bohužel ty hrozný rádia, co tam většinou hrajou. Nerozumím tomu, že si to ještě spousta podniků neuvědomila, jakej má tohle vliv na celej chod hospody a spokojenost zákazníků. Vždyť tam nemusí hrát žádnej D´n´B nebo dubstep, je taková spousta easy listening music, která nikoho neurazí a přitom je inteligentní...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Tam není moc na výber, v klubu a na párty prostě to, co tam hraje a když kalím, tak k tomu preferuju nějakou energickou inteligentní hudbu.

…si užíváš sex?

V tom případě hlas srdce, vrzání postele a svoji přítelkyni. :)


Monotype

MONOTYPE aka MNTP (DJ, producent, kritik; Krmelec Records)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Na krátké vzdálenosti nebo po Praze preferuji spíš rádio, info o dopravě, zprávy a nebo Radio 1. Jinak vozím v autě stále CD Orbital – "Snivilisation", Chemical Brothers – "Exit Planet Dust" nebo výběrovku od Nitzer Ebb. Před 2 roky jsem tam přidal 2CD "Retrospective Waves 1993-1996" labelu Trope a techno prvotiny od Thomase P. Hackmanna, Si Begga nebo Vogela... Asi bavím řidiče, když vidí, jak do rytmu pohupuji hlavou.

...pracuješ?

Při práci se snažím hlavně poslouchat vlastní mozek. Při soustředění se mi pomáhá absolutní ticho.

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Najdu na disku nebo na síti set nejlépe od D.Digglera nebo si pustím nějaký můj starý záznam z vystoupení. Poslední dobou hltám sety pražské techno DJky Dash.

...jíš v restauraci?

Když mi hodně chutná, tak si pobrukuji vlastní melodie a nic okolo nevnímám. :) Mám rád restaurace, kde si hlídají atmosféru a nehraje tam rádio a reklamy a jingly, ale nějaký set či mix skladeb. Je fajn vědět, že si někdo dělá s hudebním podkresem v restauraci práci a přemýšlí nad tím..

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Pokud se nejdu vzdělávat, tak volím cokoli, co tlačí vespod a nahoře šimrá. Jak stárnu, tak v sobě nacházím zase chuť tančit. Zvláštní. ;)

…si užíváš sex?

Ticho a na něm zvuky a melodie sexu a nebo třeba tohle:


Ala


Ala (DJ, hudební producent)


Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Aphex Twina. Nejčastěji album "Drukqs". Sám se divím, že jsem se ještě nevyboural. :)

...pracuješ?

Převážně prudící zákazníky, nicméně právě nám byl instalován nový sound, tak doufám, že se to brzy změní k lepšímu...

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Většinou novinky, které hodlám koupit. Občas ale opráším i desky z archivu a v neposlední řadě si také velice rád pustím poslechovky jako Portishead, Murcof a další...

...jíš v restauraci?

Záleží na tom, v jaké. Ve většině případů jsou to bobužel diskofilní s*ačky z rádia.

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

V ČR nejvíc sám sebe. Pokud na akci nehraju, nikdo mě tam nedostane. Za hranicemi zajdu na párty s radostí, nejlépe na nějaký minimalistický rovný beat.

…si užíváš sex?

Svoji přítelkyni. :)


Ptala se Nika77 v prosinci 2013.

foto: Josef Adlt + archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016