CLANEK

 

Matt Karmil právě vydává nové EP u Idle Hands

Bristolské vydavatelství Idle Hands přichystalo pro své posluchače v pořadí třicáté épéčko. Prostor vrýt do černé placky svoji hudbu dostal rostoucí talent Matt Karmil. EP nesoucí název "Play It, Do It, Say It" obsahuje tři  skladby a je předzvěstí chystaného alba, které Matt pro své posluchače plánuje vydat koncem tohoto roku.

 

Matt Karmil se narodil v roce 1979 v blízkosti známého kamenného monumentu Stonehenge. Jako dítě byl neduživý, introspektivní a své chlapecké dny strávil spíše v interiéru, kde tvrdě cvičil nekonečné hodiny na klasickou kytaru. Větší zlom se dostavil, když mu bylo dvacet. To odhodil kytaru a vyrazil do světa pracovat jako studiový inženýr. Procestoval Londýn, Paříž, Stockholm, Berlín nebo Kolín nad Rýnem, kde se blíže spřátelil s podobně smýšlejícími lidmi kolem vydavatelství Kompakt. Produkuje a hraje svoji osobitou formu "moody" taneční hudby a jeho skladby můžete pravidelně najít na těch nejlepších labelech.



Sám Matt k tomu říká: "Nikdy jsem nikomu neposlal demo nahrávku, protože jsem si myslel, že lidé nebudou o moji hudbu mít zájem. Dělal jsem ji, protože mě bavila, ale až postupem času jsem si začal uvědomovat, že se líbí a je o ni zájem a dále to celé mělo přirozený vývoj." O jeho píli a umu svědčí fakt, že jeho tracky remixovali například John Talabot nebo Axel Boman. Velkou podporu má také u jmen jako Ben UFO, Barnt nebo Matthew Herbert, kteří v jejich setech Mattovu práci rádi používají.

Da Moon

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016