CLANEK

 

Dvojice Hey!zeus.i & Radimo vydala album

V pátek vyšla u Minority Records úžasná nahrávka "Are We Now Here or Nowhere?" dvou producentů Hey!zeus.i a Radimo, na kterou přichystali netradiční fúzi jazzových struktur s hip hopem.

 

Radimo z kapely Champion Sound (mj. bývalý support band Prago Union) londýnského producenta a rappera prvně potkal před mnoha lety přímo v Londýně, na toto setkání po letech vzpomíná takto: "Když jsem se náhodou potkal s Hey!zeusem v roce 2008 v londýnském Jazz Café, ani jsem netušil, jak zásadní spojení se tím pro mě zrodilo. Po první studiové session však bylo jasno. Do té doby jsem nezažil ve spolupráci instrumentalista-producent takovou tvůrčí svobodu jako s ním. Většina tracků vznikla jako tzv. first take, nahrávám tedy to první, co mě v tu chvíli napadne, prvotní inspirace a většinou to tak i bez jakýchkoliv editů končí v této syrové formě i v tracku. Někdy bláznivě zefektováno, jindy v několika vrstvách." První společnou kompozicí se tak stal track "Annunaki Ninja Trials", který vyšel digitálně již v roce 2011 a odhalili tak, kam bude směřovat jejich společné tvoření, v němž spojují free jazz, hip hop s klasičtější tváří jazzu s notnou dávkou psychedelie.

Hey!zeus.i & Radimo

K finální podobě "Are We Now Here or Nowhere?" v časovém mezidobí uteklo dlouhých šest let a vydání tohoto originálního materiálu lze brát jako jakési vyústění této dlouhodobé spolupráce. Na desce se objevuje i několik dalších skvělých hráčů. Nemůže zde například chybět parťák Hey!zeuse z dua Obba Supa, Teknical Development.IS, dalšími nezaměnitelnými vokalisty jsou King Kashmere of Strange U nebo Stacy Epps, ta má na svém kontě dvě alba "Ruff Draft" a "The Awakening". Na basovou kytaru se zde představuje Honza "Watcha" Koukal a na klávesy pak Blue Daisy (vlastním jménem Kwesi Darko), jenž má za sebou spolupráci s TrickymSnow Ghosts a ve výčtu jeho remixů naleznete takové položky jako úpravu hitu "Night Air" Jamieho Woona nebo skladby "Stay The Same" z dílny Bonobo.

Hey!zeus.i & Radimo
"Are We Now Here or Nowhere?" je na české poměry netradiční počin, na kterém se mísí hned několik hudebních forem a žánrů. Spojení rozličných podobenství jazzu, hip hopu, samplingu, rapu a vokálních improvizací má jasně rozpoznávací znaky tvorby dvojice Radimo a Hey!zeus.i - její zvukový experiment funguje hned v několika rovinách.

2xLP (180 gramové LP na černém vinylu) je možno zakoupit v online obchodě a od 24.11. i u všech distributorů vydavatelství a v distribuční síti Supraphonu.

Digitální prodeje tohoto alba zajišťují iTunesSpotifyDeezerTidalGoogle Play a další.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016