CLANEK

 

Bratři vydávají v pátek nový singl

Před pár dny byli Bratři ohlášeni jako finalisté prestižních cen Music Moves Europe Talent Awards (#MME_Awards), nyní vydávají nový singl "Signal". Spolupracoval na něm uznávaný producent Hannes Bieger, který bude podepsán pod debutovým albem, které má vyjít příští rok. Singl "Signal", který se žánrově pohybuje mezi technem a IDM, vychází 25. září 2020. Bratři zároveň připravují koncert 8.10. v Paláci Akropolis, speciálním hostem bude rakouská kapela Drahthaus.

 

Od vzniku v roce 2016 odehráli Bratři velké množství koncertů a festivalů, zatím však vydali jen jedno EP a dva singly. Ten třetí, "Signal", vychází právě teď a je velmi zajímavým příslibem dlouho očekávaného debutu. Na singlu se podílel také německý elektronický mág Hannes Bieger. "Když jsme mu psali první mail, absolutně jsme nečekali, že odpoví, protože je opravdu žádaný. Napsal, že se mu tracky velmi líbí a od té doby mu posíláme každý track na mixing," líčí nadšeně Bratři. "Je to legenda, zvukový král, který míchal snad všechny elektronický legendy, co posloucháme. Navíc se začal zajímat i o to, jak hrajeme live, propojil nás s labelem Awesome Soundwave, který se soustředí jen na live elektronický projekty. Pro nás je to motivace se posunout jak zvukově, tak i co se týká nových koncertů v zahraničí," dodává Jirka. K "Signalu" vyjde také video, které během koronavirové karantény vytvořili Deja VJ a Jan Kočí z Xlabu.

Alexandra Hraskova

Kromě nového singlu přišla v září ještě jedna dobrá zpráva. Bratři byli spolu s dalšími 15ti evropskými umělci vyhlášeni finalisty prestižních cen Music Moves Europe Talent Awards. Všichni finalisté odehrají koncert na lednovém největším showcase festivalu Eurosonic Noordeslag 2021, kde odborná porota vyhlásí 8 vítězů. Jeden z nich může získat také Cenu veřejnosti, hlasovat se může až do 7. ledna, hlasy pro Bratry mohou fanoušci elektronicky odevzdávat zde.




Bio Bratři

Bratři jsou nový objev na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP "Monster" a následující rok singl "Manual". Od vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili například před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip "Monarch" a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week, kde bylo jejich vystoupení vybráno mezi deset nejlepších živáků celého festivalu. V červenci 2019 si Bratři zahráli na prestižním francouzském festivalu Chateau Perché, kde jejich vystoupení sklidilo velký úspěch. Na podzim 2019 a začátkem roku 2020 se zúčastnili akcí Nouvelle Prague, budapešťské BUSH, MENT a prestižní showcase Eurosonic. V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem, se kterým pracují na debutové desce.

web
Facebook
Instagram
stream

foto: Alexandra Hraskova

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016