CLANEK

 

Bratři dnes vydávají debutové album "Two Minds"

Techno v podání dua Bratři nyní konečně vychází na debutovém albu "Two Minds". Tepe, šlape a má to tlak. Taneční jízda hypnotických beatů spolu s melodickou linkou vytváří harmonický celek. Elektronické bicí, analogové a modulární syntezátory, to jsou základní kameny hudby dvojčat Jirky a Ondry Veselých. Po řadě úspěšných singlů ("Signal", "Running", "Rise") vydávají svoje první album. Kromě digitální verze je album k dostání i v limitované edici 150 kusů vinylů.

 

Debutovou nahrávku připravovali Bratři dlouhou dobu. Hrají spolu od roku 2016 a po EP "Monster" v roce 2017 následovala řada singlů a řada úspěchů. Například se Bratrům podařilo být, jako prvnímu zástupci ČR, ve finále prestižní soutěže Music Moves Europe Talent Awards v rámci veletrhu Eurosonic. Nyní nastal čas to shrnout do jednoho celku. "Právě to byla pro nás největší výzva, spojit často industriální a temné zvuky s melodickým motivem, který tracky udržuje harmonicky pohromadě," sděluje Ondra. "Některé zvuky jsme přehrávali, dokud jsme necítili, že nás to baví a vše má svoje místo. S mixem jsme se rozhodli oslovit legendu světového formátu Hannese Biegera.” A jeho výsledný mix dokázal sound Bratrů posunout mezi světovou extratřídu tohoto žánru.

 

Na debutovou nahrávku Bratři přinesli vše, co tak skvěle prezentují na svých koncertech. Jak se přiznává Jiří, který v duu obstarává bicí nástroje: "Two Minds" je náš pohled na svět elektronické hudby, od posledního singlu "Running", který má teplý analogový sound s jemným vokálním samplem od Teepee, po industriální tepající techno beat "Morph", který ztělesňuje naši lásku k industriálním a temným zvukům."

Bratři

Renomované studio XLAB se navíc postaralo o vizuální stránku a Ondra dodává, že je to pro Bratry nepostradatelná spolupráce: "Deja VJ a Jan Kočí, se kterými už jsme zažili hodně, spolupracujeme s nimi prakticky od našich hudebních začátků. Vizuální stránka je pro nás velmi důležitá a patří jim náš velký dík." Studio XLAB navrhlo Bratrům nejen jejich logo a obal desky, ale připravilo také působivý stream, který vznikl koncertem Bratrů a live 3D projekcí pro londýnský festival Electronica: Sound of Vision II. Deja VJ a Jan Kočí připravili dva videoklipy, jak ke dříve vydané skladbě "Signal", tak i k současnému singlu "Transition".

Bratři

"Two Minds" je deska, která je kus našeho života a jsme neskutečně rádi, že je konečně venku! Naše láska k elektronice, k technu a live hraní samotnýmu tuhle desku velmi ovlivnila a nyní máte možnost si ji poslechnout," zvou Bratři.

 

Web

Facebook

Instagram

Streaming

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016