CLANEK

 

Stříbrní Bratři míří do Anglie

"Silver" je čerstvou novinkou z produkce kapely Bratři. První singl po loňském debutovém albu "Two Minds" vychází 1.4. 2022 a představuje melodičtější techno dvojčat Jirky a Ondry Veselých. Bratři tak zahajují intenzivní jaro, které kromě dalších singlů nabídne i řadu koncertů a vyvrcholí květnovým hraním ve Velké Británi a Litvě.

 

Taneční melodický track "Silver" se Bratrům osvědčil již na koncertech. To byl i impuls představit tuto skladbu jako první z těch nově nahraných, jak přiznává Ondřej Veselý: "Když jsme ho před časem zařadili do koncertního playlistu, mělo to okamžitou odezvu. Proto jsme se teď snažili skloubit naši elektroniku a energii z live hraní, aby to nebyla nuda." Zároveň Bratři představují nový zvuk – výrazně čistší a melodičtější oproti například podzimnímu albu "Two Minds". "Hodně jsme si dávali záležet na groovu, aby to hezky šlapalo a bavilo nás to. Je to první jarní track ze série singlů, které teď chystáme vydat," říká Jirka Veselý.


Bratři plánují tento rok hodně koncertovat. V pátek 1.4., kdy Silver vychází, zavítá kapela do ostravského Docku. Dále pak 6.4. je čeká velký koncert na brněnské Flédě. Všude můžou posluchači slyšet nový liveset obohacený o nový singl a další ještě nevydané tracky. Bratři v rámci jarních koncertů zamíří i do britského Brightonu, kde na legendárním festivalu The Great Escape odehrají dva koncerty. Následující víkend je pak čeká další zahraniční destinace a to festival EuropaVox v litevském Vilniusu.

Jarní koncerty:

1.4. Ostrava - Dock

6.4. Brno - Fléda

7.5. Praha - Strahov

12.5. Brighton (UK) - The Great Escape

13.5. Brighton (UK) - The Great Escape

20.5. Vilnius (LT) - EuropaVox Festival

27.5. České Budějovice - Majáles

Bratři

Bratři  - "Two Minds"

Techno v podání dua Bratři vyšlo po řadě úspěšných singlů ("Signal", "Running", "Rise") na debutovém albu "Two Minds" v září 2021. Taneční jízda hypnotických beatů spolu s melodickou linkou vytváří harmonický celek. Elektronické bicí, analogové a modulární syntezátory, to jsou základní kameny hudby dvojčat Jirky a Ondry Veselých.


Bio Bratři:

Bratři jsou na české elektronické scéně od roku 2016. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP "Monster" a následující rok singl "Manual". Od svého vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili např. před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip "Monarch" a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week. Následovala celá řada zahraničních akcí, jako jsou budapešťský BUSH, slovinský MENT, londýnský Sound of Vision a prestižní holandský showcase Eurosonic Noorderslag (2019 a 2020). V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným německým producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem. Tato spolupráce se promítla nejen do debutového alba "Two Minds" (září 2021), ale je ke slyšení na produkci dua v roce 2022.

foto: Zuzka Bönisch

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016