PARTYINFO

 

LUNCHMEAT FESTIVAL PRESENTS CLARK & EVELYN BENCICOVA AV LIVE

Datum konání:
06.12.2019 - pátek
Místo konání:
Praha - Národní galerie v Praze - Klášter sv. Anežky české
Live:
Clark & Evelyn Bencicova, LOFN & Gabriela Prochazka & Jindriska Krivankova present Forbidden, Trauma & oxoo present Nihil, Scannt, Fractions, Stanislav Glazov, Dash
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 19:30, vstup: předprodej GoOut.net: 550,- Kč, na místě: 650,- Kč

 
 
Lunchmeat Festival se vrací do Anežského kláštera

Lunchmeat Festival, který v říjnu oslavil deset let na světové audiovizuální scéně, se už potřetí vrací do Anežského kláštera v Praze, aby v pátek 6. prosince představil nový projekt britského hudebního experimentátora Clarka, ve spolupráci s mladou hvězdou slovenské fotografie Evelyn Benčičovou. Jedná se teprve o druhé světové uvedení audiovizuálního projektu, který měl premiéru na začátku listopadu na festivalu MIRA v Barceloně. Bude se přitom jednat o "site-specific" verzi tohoto tajemného a morbidně krásného projektu, připravenou přímo pro prostor chrámové lodi sv. Salvátora. Clark se do Prahy vrací už potřetí. Poprvé se představil v roce 2013, kdy v rámci umělecké rezidence Lunchmeat Festivalu vytvořil originální audiovizuální set společně s tureckým vizuálním studiem NohLab.

 

Noc bude mít pro Lunchmeat Festival typický vývoj: začne živými koncerty, aby postupně gradovala do klubových, tanečních setů. Lunchmeat Festival dává tradičně prostor také českým hudebním a vizuálním projektům. Vedle zahraničních hostů tak čeká publikum také pět domácích projektů. Světovou premiérou bude performance Forbidden, která je fúzí hudebního projektu LOFN s vizualistkou Gabrielou Prochazkou, tanečnicí Jindřiškou Křivánkovou, a kostýmovou výtvarnicí Andrijanou Trpković. Premiérově se pražskému publiku představí také Nihil AV live, které je spoluprací producenta Trauma s vizuálním umělcem Lukášem Dřevjaným, alias oxoo. Výběr doplňují živá vystoupení Scannt, Fractions a talentované techno producentky Dash. Dosud neoznámeným překvapením je audiovizuální vystoupení původem ruského hudebníka a vizualisty Stanislava Glazova, který navíc páteční večer zahájí svým "artist talkem" a na druhý den je hostem alternativně vzdělávací série Lunchmeat Festivalu nazvané Input. Program začíná 6. prosince v 19.00 a pokračovat bude až do čtvrté hodiny ranní, vstupenky jsou v předprodeji v síti GoOut.cz. Koncert podpořila městská část Praha 1, její obyvatelé budou mít na místě 50% slevu na vstupném.

Lunchmeat Festival

Večer koncepčně navazuje na tři předchozí speciální události, při kterých Lunchmeat Festival přivezl přední zahraniční audiovizuální projekty, aby oživily vybrané netradiční prostory. V roce 2015 zahájil Robert Henke Lunchmeat Festival svým projektem Lumière II. Kompozici pro čtyři lasery a zvuk, kterou představil také v pařížském Centre Pompidou či londýnském Barbican Centre, upravil přímo na míru budově Českého muzea hudby. V roce 2016 pak umělci Koreless a Emmanuel Biard představili projekt The Well, který pracuje s odrazy laseru ve speciálním, zvukem ovládaném pružném zrcadle, právě v majestátních prostorách Anežského kláštera. V roce 2018 se Lunchmeat Festival do těchto prostor vrátil a představil průkopnické experimentální britské duo Emptyset ve spolupráci s vizualistou Claytonem Welhalmem.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016