PARTYINFO

 

SZIGET FESTIVAL 2022

Datum konání:
10.08.2022 - 15.08.2022
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Honey Dijon, John Talabot, Calvin Harris, Steve Aoki, Denis Sulta & Mella Dee, Nina Kraviz, Kölsch, Seth Troxler, Folamour, Bob Moses, Ben Klock, Denes Toth, Eelke Kleijn, Paula Temple, Patrice Baumel, Perc, Sasha, Shanti Celeste, Joris Voorn, Francois X, Gerd Janson
Live:
Arctic Monkeys, Dua Lipa, Justin Bieber, Rilès, Yung Lean, Ofenbach, Viagraboys, Tokimonsta, Tourist, Taahliah, Boston 168, Kings Of Leon, Tame Impala, Anne-Marie, Bastille, Lewis Capaldi, Stromae, Sam Fender, Rüfüs Du Sol, Alan Walker, Caribou, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, Slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Woodkid, Alice Merton, Alfie Templeman, Apashe, Badgyal, Badbadnotgood, Beabadoobee, Black Honey, Channel Tres, Clutc, Dirtyphonics, Echonomist, Etapp Kyle & Daria Kolosova, FKA.M4A, Fontaines D.C., Floating Points, Giant Rooks, Glowal, Hector Oaks & SPFDJS pres SPFOAKS, Holly Humberstone, Iceage, Imogen, Inhaler, Jade Bird, Kensington, Kid Francescoli, La Fleur, Lauren Sanderson, Lola Marsh, Matador, Mezerg, Meute, Milky Chance, Musemecimyd, Myd, Nicolas Lutz, NGHTMRE, Noga Erez, OR:LA, Princess Nokia, Roi Perez, Remi Wolf, Role Model, Sevdaliza, SNTS, SLV (IT), TSHA, Viperdiva, Willikens & Ivkovic, Yunglean, Yves Tumor & Its Band, Lenny, SYML (USA), cleopatrick (CAN), Shelter Boy (D), Nova Twins (UK), French79 (F)
Info:
http://szigetfestival.com...
Popis:

vstup: předprodej: https://szigetfestival.com/cz/vstupenky/

 
 
Sziget odstartoval prodej vstupenek na nový ročník Na festival Sziget zbývá pár posledních permanentek Sziget festival hlásí kompletní line-up
Na Sziget míří další čeští umělci

Lenny, Mr. Kriss & Marson a Viktor Čechtický jsou zástupci české scény na Szigetu. Famózní program nabídne obří šapitó Cirque du Sziget a festival má í kompletní lineup pro elektronickou stage Ticket Swap Arena.

 

Sziget festival je jednou z největších a nejprestižnějších evropských hudebních akcí. Skvělou zprávou je, že v programu najdeme vedle světových hvězd, jako jsou například Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kings of Leon, Justin Bieber, Tame Impala, Bastille i zástupce české scény. Letos na ostrov uprostřed Budapešti míří populární popová zpěvačka Lenny. Sziget ale není jen o hudbě a svou stopu na festivalu otisknou i oceňování tanečníci Viktor Černický a duo Mr. Kriss & Marson, ve kterém vystupuje celosvětově oceňovaný Kristián Mensa, známý pod jménem Mr. Kriss, se svým bratrem Marsonem. Sziget také vedle programu Europe Stage zcela zaplnil program Ticket Swap Areny.

Lenny


Lenny na ibis x ALL Europe Stage

I v tomto roce Sziget připravuje známou Europe stage, na níž vystupují zajímaví umělci, kteří míří na vrchol hudebních žebříčků. Mezi řadou talentů se objeví také česká zpěvačka Lenny, která vystoupí v pátek 12.8. a neskrývá nadšení ze zařazení do programu: "S kapelou už jsme vystupovali na velkých českých festivalech a hráli pro desítky tisíc posluchačů na akcích v Itálii, ale na Szigetu to letos bude naše poprvé. Mám radost, že tento festival budu moci poznat jak z pódia jako interpret, tak jako divák. Nechci si nechat ujít vystoupení Kings Of Leon a Justina Biebera. Během našeho vystoupení plánujeme zahrát i nějaké novinky z připravované desky a já se už opravdu těším na unikátní atmosféru, která nás na Szigetu čeká." Na Europe stage budou hrát také SYML (USA), cleopatrick (CAN), Shelter Boy (D), Nova Twins (UK), French79 (F) a řada dalších.

Mr. Kriss


Tanec, street dance i moderní cirkus v programu

Maďarský Sziget festival však není jen o hudbě a potvrzuje to široký výběr tanečních a divadelních představení či nového cirkusu. Mezi hvězdami nabitým programem se ční jména českých a slovenských tanečníků. Jednou z tanečních hvězd festivalu bude uznávaný český tanečník Mr. Kriss, který se svým bratrem a tanečním partnerem Marsonem přiveze na festival představení Breaking Jazz spojující prvky breakdance a jazzové hudby. “Představení jsme původně chystali na divadelní uvedení ve Francii, pro publikum na Szigetu si plánujeme pohrát s rytmem a dynamikou představení tak, aby v něm bylo silný prvek překvapení a nevypočitatelnosti. Z programu Szigetu se těšíme na FKJ, Jungle nebo BADBADNOTGOOD,” řekl Kristián Mensa, alias Mr. Kriss.

Sziget


Trenčínský rodák a absolvent Janáčkovy Akademie múzických umění Viktor Černický na Szigetu představí své autorské dílo PLI, v němž vystupuje sám s 22 konferenčními židlemi. Černický byl za své představení oceněn Hlavní cenou České taneční platformy a strhnul na sebe svým osobitým pojetím moderního tance pozornost i v zahraničí.

Sziget


Se Szigetem je již řadu let spojen také nový cirkus. Stage Cirque du Sziget, která pojme až tisíc návštěvníků, na Ostrově svobody uvede dechberoucí vystoupení předních cirkusových společností z celého světa. V jejich čele budou stát např. Cirque la Compagnie, Compagnie Cabas z Francie nebo kanadská Barcode Circus Company.

Sziget


Kompletní program elektronických scén

Po již dříve oznámeném programu scény Colosseum, která pro elektronickou hudbu vytvoří letos unikátní 360° podium, nyní pořadatelé zveřejnili kompletní program TicketSwap Dance Areny, na které vystoupí nejzajímavější jména současné electro scény. Obrovský párty stan pod kurátorskou hlavičkou Elrow, Q-Dance a dalších evropských promoterských skupin míří svým programem a unikátním vizuálem k tomu, aby se stal tím nejnavštěvovanějším podiem všech fanoušků techna, trance house a EDM na Szigetu. Během festivalu se na podiu představí třeba Alan Walker se svým hitem "Faded" nebo dlouholetá stálice taneční a house music Steve Aoki, který během své kariéry spolupracoval s hvězdami jako Linkin Park, Iggy Azalea nebo Fall Out Boy.

Sziget

O Szigetu:

Festival Sziget každý rok vítá stovky tisíc návštěvníků a jeho cílem je přivézt během šesti dní ta největší hudební jména z nejrůznějších žánrů! Sziget však není jen o hudebních zážitcích: Je o lásce, umění a svobodě ve všech možných formách! Je to hudební a kulturní festival, který návštěvníkům nabízí jedinečné léto plné koncertů, uměleckých programů, představení, besed a mnoho dalšího. Protože Sziget v maďarštině znamená "ostrov", samotný festival Sziget se nachází na nádherném ostrově Óbuda v srdci maďarské Budapešti. Leží v blízkosti centra města a dává návštěvníkům festivalu možnost prozkoumat Budapešť kdykoli během návštěvy Szigetu. Život na festivalu nezastavuje. Koncerty a hudební vystoupení běží každý den od časného odpoledne a trvají až do úsvitu. Sziget si však můžete užít i jinak než na koncertě. Ať už navštívíte některou z besed a přednášek, zhlédnete některé z divadelních představení, nebo se rozhodnete si zasportovat, či jen odpočinout na pláži, vyžití na Szigetu najdete vždy.

Sziget se vrací 10. - 15. srpna 2022. Další podrobnosti o Szigetu najdete zde.

foto: archiv

 
Sziget představil line-up Colosseum stage Sziget Festival oznámil další hvězdy pro tento ročník Festival Sziget představil první tři headlinery Mimořádný předprodej vstupenek na Sziget již brzy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016