PARTYINFO

 

JANUS RASMUSSEN IN CROSS CLUB

Datum konání:
24.02.2023 - pátek
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Aircross Techno: Janus Rasmussen (ISL), Manu Strasse (DE), Eva Falt, Pavel Aeling, Ondrej Psyla vs Mini S
Chuť žít house stage: Telly Savalas, Whitecat, Brownie, Daniel Neighbour
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 22:00, vstup: 150,- Kč do 22:00 / 250,- Kč poté 

 
 
Janus Rasmussen a Manu Strasse brzy v klubu Cross

V pátek 24. února přivítá pražský Cross Club Januse Rasmussena, v Rejkjavíku usazeného producenta a skladatele, který se proslavil jako polovina dua Kiasmos, jenž tvoří po boku Ólafura Arnaldse. Tentokrát nicméně Rasmussen dorazí se svým DJ setem, který je o něco přímočařejší a tanečnější, zachovává si ale tajemnost a epičnost. Se svou inteligentní elektronikou Janus Rasmussen nachází ideální mix mezi experimentem a chytlavostí.

 

Rasmussen se narodil na Faerských ostrovech, ve svých osmnácti se ale odstěhoval na Island. Do roku 2013 hrál s kapelou Bloodgroup a spolupracoval také s písničkářkou Guđriđ Hansdóttir v electropopovém projektu Byrta. S Ólafurem Arnaldsem tvoří pod hlavičkou Kiasmos od roku 2009 – vydávají na Erased Tapes a objeli spolu celý svět. Rasmussen dlouhé roky vyhledával spíše hudební spolupráce, v roce 2019 ale konečně debutoval i pod svým vlastním jménem. Album "Vín" vydané na německé značce Ki Records propojilo jeho záliby v akustických texturách a inovativním sound designu, nezrazuje ale ani jeho kořeny v technu. Od "Vín" vydal Rasmussen několik singlů, ten zatím poslední z loňského října "Neyđ" fanoušky překvapil použitím jeho vlastního vokálu. Ke zpěvu se islandský hudebník vrátil bezmála po dekádě od rozpadu Bloodgroup. Ve skladbě se organicky prolínají elementy popu a techna, což je možná předzvěst jeho budoucího směřování.

Janus Rasmussen


Kromě Januse Rasmussena do Crossu dorazí i německý DJ Manu Strasse. Narozen v Asturii v severním Španělsku byl od narození nadšený pro hudbu. v roce 2011 se přestěhoval do Turecka, které jej nejvíce hudebně ovlivnilo. V roce 2013 následoval přesun do Berlína, kde se ponořil do undergroundové scény a našel duši svého hudebního stylu. Tento mladý DJ a producent ze Španělska ví, jak vyniknout na elektronické scéně prostřednictvím neustálého experimentování s podvědomou harmonií prostřednictvím rytmu, melodie a pohybu.

Společně s výše zmíněnými interprety tanečníky provedou páteční nocí ještě Eva Falt, Pavel Aeling a Ondřej Psyla vs. Mini S.

Spodní stage v rytmech house music se svou vytříbenou selekcí obsadí Telly Savalas, Whitecat, Brownie a Daniel Neighbour, kteří tanečníkům svou hudbou představí svou CHUŤ ŽÍT.

Pro více informací sledujte oficiální událost na facebooku.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016