RECENZE

 

Hudební recenze: Lucca – Quantum

Je to téměř patnáct měsíců, kdy jedna z našich předních českých djek a zároveň výherkyně ankety Dance music awards 2007 v kategorii DJ roku – Lucca - vydala společně s Christianem Fischerem svůj poslední release Bodydance. V těchto dnech spatřil světlo světa její nový počin – singl Quantum, který je mimo originálu obohacen hned o tři remixy.

 

Luccu není třeba v českých luzích a hájích více představovat. O její popularitě a úspěších svědčí vystupování na předních domácích a zahraničních parties a festivalech.

Pojďme se ale zaměřit na její nový singl Quantum, který mě oproti předchozímu a pro mě velmi povedenému Bodydance trochu zklamal, ale je jasné, že se Lucca nemůže zavděčit všem a myslím si, že i přes mé malé zklamání si určitě najde své místo u dj's a příznivců elektronické hudby.

Originál nového releasu bych charakterizoval jako příjemné, melodické a energií nabité groovy techno s chytlavým motivem, který několikrát v tracku vygraduje a po čase  spadne zpět v původní motiv, který provází celou skladbou. Více než originální verze Quantum, která na mě zapůsobila tak trochu tuctově, mě však zaujaly jeho remixy.

Prvním z nich je minimalový remix Inxec and Tolfreys Swings and Roundabouts remix. Od tohoto pohodového a poslechovějšího remixu můžete očekávat příjemnou basovou linku s odlehčeným melodickým motivem, který je v offbeatové ploše obměněn neméně příjemným klavírem.

Druhým pak vyklidněný a pobublávající Rebekah remix, který se od začátku do konce téměř nemění, ale i tak na mě zapůsobil pozitivně.

To nejlepší nakonec! Alespoň tedy pro mne.:) Poslední skladbou tohoto singlu je třetí Tatoo Dectectives remix. Poněkud drsnější basová linka nám od samého začátku napovídá, co můžeme od tracku očekávat, ale ten hlavní zvrat nastane až po čtyřech minutách, kdy se každou chvílí obměňující se energická smyčka strhne v rozjetou mašinu, která se vymkla kontrole jejímu strojvedoucímu a ne a ne zastavit.:)

Dle mého názoru bude Quantum určitě dobře použitelným materiálem jak pro techno dj's, kteří mají rádi rovný beat, tak i pro minimalové nadšence. Celkově mě ale tato deska nějak zvlášť neoslovila, ale to rozhodně neznamená, že nemůže oslovit vás.

Hodnocení: 60%
 
Lucca – Quantum
Label: Sound of Acapulco

Tracklist:
1. Quantum – Original mix
2. Quantum - Tatoo Dectectives remix
3. Quantum - Inxec and Tolfreys Swings and Roundabouts remix
4. Quantum - Rebekah remix

info: www.lucca.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016