RECENZE

 

Hudební recenze: Drumattic Twins - Hammer & Tongs

Dvojice Drumattic Twins přichází s jednoduchou nabídkou: "Chcete si nechat namlátit do hlavy pořádnou dávku zalomených beatů?" Album Hammer & Tongs zaplní vaši hlavu možná vůbec nejzábavnějšími breakbeaty letošního roku.

 

Nick Slater a Kevin Lancaster aka Drumattic Twins dokazují, že rozhodně nepatří do starého železa. I po dvaceti letech na scéně v sobě mají elánu na rozdávání. Možná i proto pojmenovali nové album Hammer & Tongs - v angličtině tento výraz znamená "dělání něčeho s velkou energií nebo nadšením". Což je věc, kterou věřím Nickovi a Kevinovi naprosto absolutně.

V posledních letech breakbeat jako hudební styl ve vývoji poněkud zakrněl. Žádné nové neprobádané krajiny nikdo neobjevuje. Pokud někdo vkládal naděje do nového alba dvojice Drumattic Twins a doufal, že by se v tomto směru mohlo něco změnit, může být zklamán. Nick a Kevin totiž zvysoka kašlou na vývoj-nevývoj, zakrnění-nezakrnění scény a přicházejí s jednoduchou nabídkou: "Chcete si nechat namlátit do hlavy pořádnou dávku zalomených beatů?"

Od jejich prvního alba Drumattical (s hitem Feelin´ Kinda Strange) uběhlo už sedm let. Protože to je přeci jenom hezká řádka zim, rozhodli se Nick a Kevin nekteré hity, které v tomto mezidobí vyšly, vydat i na Hammer & Tongs. Takže tu najdete například pecky Hyperspeed z roku 2007 nebo Twister (2005). Ale je tu pochopitelně i pořádná kupa nových náloží.

Drumattic Twins - Back To The Old School

Drumattic Twins na albu přicházejí se všemi možnými polohami skladeb. V tracku Back To The Old School nabízejí úžasnou, oldschoolově znějící rave-piano linku, která vás donutí namalovat si žlutého smajlíka na hruď, vzít píšťalku a s ostatními klubery zborcenými potem křepčit až do rána.

Při poslechu skladeb Broken Planet nebo Under The Lights si budete chránit krk, protože syntezátory jsou zde ostré jako břitva. Do zasněného stavu se dostanete díky Pick Me Up Baby nebo Heartbreaker, "beatový festival" zažijete díky Drum Thunder a Sound Of The Drum, a dokonce si můžete zatrsat i na retro-disco-house Deep Throat.

Drumattic Twins - Under The Lights

Album Hammer & Tongs jednoduše zaplní vaši hlavu nejdivočejšími a nejzábavnějšími breakbeaty letošního roku. Pokud by snad někdo chtěl hledat nějaké skryté významy, dvojsmysly a podobně, mají pro něj Drumattic Twins vzkaz hned v první skladbě: Don´t Be So Fucking Drumattic! Přesně tak.

Hodnocení: 80 %

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016