RECENZE

 

Recenze - Viktor aka DJ Hech (U Merkura)

Nová rubrika - recenze DJe Hecha.

 
Mighty Dub Katz
Let the drums speak

(Southern Fried Records)

O zmiňovaném projektu jsem dost dlouho neslyšel. Tento dvoutrackový vinyl mi ale rychle osvěžil paměť a rád sem zavzpomínal na jejich megahit Magic Carpet Ride. Obě skladby hrajou na pozitivní notu. Mě se víc libila druhá věc, William the first, kde osvědčené housové postupy velmi přijemně narušují breakbeatové pasáže s několika nájezdy. V záplavě tech-housových podobností mi deska přišla celkem originální.


Layo & Bushwacka
Deep south remixes

(End 50)

Tentokrát nebudu chválit samotné autory, neboť to bych přišel tzv. s křížkem po funusu. Deep south totiž vyšel přesně v polovině ediční řady jako End 25. Remixy byly vydány na dvou deskách a já měl k dispozici předělávky od ILS a Lazyboy. Remix od ILS je zdařilý, což se dalo po loňském albu Soul trader očekávat. Jejich singly No soul a Music nechyběly v kufrech breakbeatových mágů jako Rennie Pilgrem. Mě přeci jen o trošičku více potěšil remake v podání Lazyboy. Jeho psychedelické intro se zašuměným klavírem vás ještě více naladí na výbornou skladbu, která má s originálem málo společného.
Druhou desku jsem slyšel jenom jednou. Obsahuje remix od Mr.C, který má po nějakých patnácti letech produkování remixy v malíčku.


Underworld
Dinosaur adventure 3D

(JBO)

Verzi z alba nechci jakkoliv hodnotit, každý ji asi zná z párty či TV. Lars Sandberg aka Funk d Void vystřihnul zajímavý remix protkaný známým vokálem. Netradičně housově se do remaku obul u nás dobře známý DJ Darren Price. Bohužel ani on nevynechal zpěv Karla Hydea, který mě v líbivém vocoderovém kabátku trošku tahá za srdce při vzpomínce na třeba Dark & Long. O to víc sem měl radost z druhého vinylu, na kterém dostaly prostor projekty Sharpside a Chicken Lips. Oba tyto remixy nesou silné vlivy electra a druzí jmenovaní vtěsnali do tracku takovou atmosféru, že originál bledne závistí. To, že Chicken Lips ví jak na to potvrzuje i skutečnost, že pro remix We belong in this world together si je vybrali naposledy Stereo MCs.


 Autobahn Primal Scream
Autobahn 66

(Columbia)

Primal scream netřeba představovat, ale připomenout si jejich poslední singl Autobahn 66 z alba Evil Heat opravdu stojí za to. V originální verzi je Autobahn dobrou vzpomínkou na příčinu toho všeho, samotné Kraftwerk. Tuto verzi produkovali ostřílení borci labelu Warp - Two lone swordsmen a já bych ji mohl poslouchat pořád dokola. Remixy jsou na singlu dva a líší se pouze Bobbyho vokálem. Jejich autorem je německá dvojka Alter Ego. Jestli jste o nich na rozdíl od PS neslyšeli, pak věřte, že tito dva mladíci spolupracovali na posledních třech albech Svena Vätha a sami jsou velmi činnorodí na labelech Ongaku, AMC či Cocoon. V jejich remixu dominuje rovný beat proložený motivy originálu a nekonečným množstvím samplů a šumů, které dávají tracku lehce schizoidní náladu.


 U Merkura Viktor aka DJ Hech (U Merkura)

Více titulů a informací na www.umerkura.cz.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016