RECENZE

 

Carl Cox: Techno Division vol. 3

Carl Cox je světová DJská legenda už mnoho let. Na tom není žádných pochyb. Ten, kdo poslední dobou přeci jen o těchto tvrzeních pochyboval, se může přesvědčit na zbrusu nové a mimochodem skvělé a zábavné kompilaci Techno Division Volume 3, kterou připravil a namíchal právě tento světový techno DJ číslo jedna.

 

Carl Cox je světová DJská legenda už mnoho let. Na tom není žádných pochyb. Ten, kdo poslední dobou přeci jen o těchto tvrzeních pochyboval, se může přesvědčit na zbrusu nové a mimochodem skvělé a zábavné kompilaci Techno Division Volume 3, kterou připravil a namíchal právě tento světový techno DJ číslo jedna. 2 CD s šestatřiceti tracky vyšlo na labelu U60311.

Techno Divison na 95% skutečně plní očekávání, které se odvíjí od názvu kompilace. Výtečné, čisté a opravdu nabroušené techno světových veličin i poměrně neznámých jmen, které jenom dokazují, že techno zdaleka ještě není dead. Druhé CD je skutečně pouze o technu. Nečekejte ale žádný monotónní výplach nebo bezduché bušení do všeho, co se vám dostane pod ruku. Od producentů jako Carl Cox, Tomaz vs. Filterheadz, Chris Liebing, Marco Bailey nebo Trevor Rockcliffe byste tohle ani chtít nemohli. Nápadité a barvité techno s častými změnami a přechody v dynamice. Při poslechu se budete cítit jak v někde v lunaparku. Ani vokálů se některé skladby nezříkají a je to jenom dobře. Hned začátek druhého CD vás nakopne opravdu vynikajícím drivem, který dokreslí arabský motiv skladby The Horn Track od projektu Egyptian Empire. Je to skutečně zábavná skladba, stejně jako ta následující, společná věc Carla Coxe a Christiana Smitha. Lahůdkou je ovšem skladba Lazy People od Filterheadz společně s Tomazem. Tenhle projekt ještě najdete na prvním CD s již časem prověřenou skladbou Sunshine. Možná vám ale ušel výborný remix od Carla Coxe. Na druhém CD nenaleznete skladbu, která by vyloženě nudila, Carl Cox skutečně vybral dobré věci. První CD, které budete poslouchat asi dřív nabízí taktéž vynikající muziku. Jen namátkou, Chris Zippel, Lady Tron, Misstress Barbara, Bryan Zentz, Umek nebo John Skipper ani jinou dělat neumí. Právě mezi těmito umělci narazíte na oněch zbylých 5%. První track Viva Colombia od namTrak vs. Chris Zippel začíná spíše ve stylu progressive. Výrazná basová linka, chytrý motiv hraný klavírem a atmosféra jak z prvních lekcí tanečních. Ve třetím tracku se do příjemného techno spodku vtírá nevtíravý ženský electro vokál. A něco houseovější nálady si užijete ve skladbě Addictions projektu Quasistereo. Track laděný do svižného tech-houseu zase ve Slam remixu skladby D-Clash od Bryana Zentze. Zbytek už neopouští silný taneční techno rytmus a skvělé zvukové vychytávky, jako je třeba tichý zvuk saxofonu ve skladbě What I Need od Range Of Motion. Takhle bych se mohl ale věnovat každému z osmnácti tracků. Čím víc se blížíte k závěru alba, tím méně chcete, aby to CD skončilo. Ty úplně nejlepší pecky jsou totiž až v druhé polovině.

Jak k tanci, tak k poslechu se dá využít nový DJský počin Carla Coxe. Ale i když si tuhle desku pustíte doma v obýváku, dlouho sedět nevydržíte. A nepokoušejte se to zkoušet, to by zavánělo týráním. Raději si pozvete pár přátel a dopřejte si dvě hodiny naprosté zábavy a vzrušení.
Dámy a pánové, hraje Carl Cox!


Autor: -roman-

Hodnocení: 10/10


U60311 Compilation: Techno Division Vol. 3 (mixed by Carl Cox)

formát: 2CD
čas: 120:41
label: U60311
kat. č.: U60DCD04
info: www.u60311.net, www.v2music.com

tracklist:

CD1

01 namTrak vs. Chris Zippel - Viva Colombia (Cha Cha)
02 Craig Alexander - Big Boom Theory
03 Lady Tron - Blue Jeans (Wink´s Mixing Tool Interpretation)
04 Adverse Match - No Hype
05 Umek - Jakaton
06 Quasistereo feat. Acl - Addictions - 2002 Remixes (Papa Was An Addicted Mix)
07 John Skipper - Planet Funk
08 Filter Science - Darkness Falls (Joey Beltram Remix)
09 Yo Se - Stronger
10 Range Of Motion - What I Need (Wink Remix)
11 Bryan Zentz - D-Clash (Slam Remix)
12 End-Jy - Joyce
13 Misstress Barbara - Ouch my Liver!
14 DJ Gogo - Sayna (DJ Nukem Remix)
15 Soulkeeper - Deeper
16 Andreas Kauffelt - Datenstorm
17 Tomaz vs. Filterheadz - Sunshine (Cox Remix)
18 DJ Preach - The Multiples

CD2

01 Egyptian Empire - The Horn Track
02 Carl Cox & Christian Smith - Dirty Bass
03 Tomaz vs. Filterheadz - Lazy People
04 Deetron - Uncutfunk
05 Strobe And Stirling Moss - Axion
06 Max Walder - Samba Del Costa
07 Trevor Rockcliffe - Make It Funny
08 G. McAffer - R.A.W. 10
09 Gennaro Le Fosse - I Know You Are Out There
10 Slam - Stepback (Smith + Selway Mix)
11 Carl Cox - Want A Life
12 Hiroki Esashika - Cue
13 Literon - Drummin´ Up A Hurricane
14 WJH - Omocha
15 Chris Liebing - A1 October (Ben Sims Remix)
16 Marco Bailey - Challenger
17 Noctilucence - Darwins Bitch
18 G. McAffer and E. Kovach - R.A.W. 12

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016