RECENZE

 

Hudební recenze: Lamb – Best Kept Secrets

Zarytí fandové downtempa, hudební kritici, obyčejní konzumenti reklamních spotů. Ti všichni mají rádi sympatickou dvojici Lamb. A díky výběru největších hitů ji budou mít rádi ještě víc.

 

lambNejvětší tajemství malého jehňátka

Od té doby, co Lamb debutovali stejnojmenným albem v roce 1996, si na ně nemůžeme stěžovat. Jedna výborná deska střídá druhou (Lamb, Fear Of Fours, What Sound, Between Darkness and Wonder) a Lamb si stihli kromě ambientu a downtempa zkusit dokonce i drum’n’bass. Kéž by se konečně někomu podařilo přivézt je k nám na koncert.

Výběrovka Best Kept Secrets svou pozornost spravedlivě rozděluje mezi všechny čtyři desky. Pro mě trochu nepochopitelně chybí písnička What Sound. Sice nevyšla jako singl, zato si nálepku "best of Lamb" určitě zaslouží. Stejně jako všech šestnáct dalších písní, které na Best Kept Secrets jsou. Škoda, že na výbornou (v podstatě breakbeatovou) Sweet se dostalo až ve formě videa na bonusovém DVD disku.

Samozřejmě je ke slyšení Gabriel, který před časem k Lamb přitáhl i ty, kteří normálně poslouchají úplně jiné hudební žánry. Gorecki neomylně potvrzuje svou nesmrtelnost. Lullaby, B Line, Angelica, One, Wonder, God Bless a další připomínají Lamb jako roztomilé, i když trochu smutné, malé zvířátko. Co dodat? Vystavit na čestné místo, denně s láskou oprašovat a před spaním na dobrou noc líbat!

Hodnocení: 100%

Lamb: Best Kept Secrets (The Best Of Lamb 1996 – 2004)
Mercury 2004
http://www.lambstar.net

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016