RECENZE

 

Hudební recenze: DJ Lucca - Acapulco 001

V současné době nejviditelnější Djka středovýchodního evropského bloku Lucca se neustále rozvíjí i po stránce producentské. Novým a účinným nástrojem je její nový label Acapulco. Poté, co se svou ideou představila a položila první důležité základy u labelu Aquatrax / Bellboy, se odhodlala k osamostatnění. Fanoušci Luccy nečekali nadarmo.

 

První release na labelu Acapulco obsahuje 2 skladby. 'A' stranu obsadila autorská Freedom a 'B' stranu remix Lucčiny prvotiny Mirage 01, o který se postaral velmi zkušený DJ, producent a vyhledávaný remixér Umek. 370 vteřin dlouhá Freedom je položena na melodických funky perkusích, groovy basové lince a melodické loopině, která je do jisté míry odrazem událostí na hudebním poli, které Luccu nejvíce ovlivnily v letech minulých. Velmi příjemná, uvolňující a přesto s obrovským tanečním potenciálem. Taková je Freedom plná vyklidněných ploch s lehkým nádechem trance a neustálým pohybem vpřed. Freedom je v překladu "svoboda". Lucca se snažila popsat tento často velmi složitý pocit a myslím, že se jí to podařilo.

Přestože nepatřím k oddaným fandům této větve košatého stromu elektronické taneční hudby, musím přiznat, že Freedom na mě zanechalo velmi pozitivní dopad. Věřím, že tato skladba najde své zasloužené místo i na některých kompilacích, které v Evropě vycházejí a nebo v mixech nejen předních evropských DJů.

lucca"Béčko" okupující Umekův remix skladby Mirage 01 stále nese nesmazatelné stopy producentské dílny Luccy, přesto tento Slovinský gigant dodal nové komponenty a doslova Mirage vytunoval. 434 vteřin dlouhá Mirage 01 se pohybuje na hranicích groovy techna a našláplého tech-house, který je pro Umeka také velmi typický. Skladbě dominují především rytmické perkuse a celou skladbou se proplétající melodická smyčka.

První release na domácím labelu DJky Luccy Acapulco, který je v distribuci německé CPL vychází 4.října a je velmi vyrovnanou deskou, která si zaslouží plné uznání a odměnu v podobě zvednutých rukou na parties v klubech, halách a pod širým nebem. Freedom je velkým a silným adeptem na to stát se do jisté míry hymnou. Ať už bude Lucčina další cesta v produkci jakákoli, Freedom zůstane jako známka odhodlání a píle, se kterou Lucka otevřela světu Acapulco. Umekův remix na Mirage 01 je na Acapulco přímo ušitý nejen svou stavbou, ale především náladou. Rozhodně se nedá určit, která ze skladeb je lepší či výraznější. V tomto smyslu je Acapulco dobrý prodejním artiklem, ale také i deskou, ze které budou využívány stejně často obě skladby.acapulco

Lucca tímto releasem dokázala, že je připravena vkročit do nekompromisního světa labelů, distribucí, kritiků a zbožňujících fanoušků. V brzké době jí čeká release na labelu Primate a u kritiky velmi očekávané druhý počin na labelu Acapulco. Nezbývá než jen držet Lucce palce a popřát hodně zajímavých invencí při práci ve studiu a nebo při DJských setech.

DJ Lucca - Freedom / Mirage 01 (Umek remix)
Acapulco Records
www.acapulco-records.cz
www.lucca.cz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016