RECENZE

 

British Murder Boys - Father Loves Us

Surgeon a Regis vydali svojí poslední nahrávku zhruba před rokem a proto se jejich nová deska pro label Counterbalance stává pro nespočet technařů velkou událostí. O tom, že British Murder Boys opět nezklamali, se dočtete v nadšené recenzi DJe Daha.

 

cbx11Po více jak roce opět britští králové současného techna British Murder Boys aktivovali label Counterbalance a vydávají zde  titul "Father Loves Us".

Surgeon kdysi prohlásil, že nechce v žádném případě zapadat svými pracemi do všední šedi běžné produkce a to i na úkor časových prodlev. Čekání se oplatilo už v případě předešlé desky tohoto projektu na labelu Downwards a byl představen naprosto nový zvuk i kompozice tracku.

Counterbalance s pořadovým číslem 011 je jakýmsi pokračováním započatého příběhu, nebo chcete-li dalším dílem pestré a přitom drsné skládačky se štítkem "Made in Birmingham". Titulní "Father Loves Us" stojí na rovné rytmice, jež se pomalu proměňuje v nekontrolovatelnou smršť těžké litiny, burácejících plechových plátů a dalších industriálních příměsí. Track je zakončen opět čitelnou rytmikou a je velice kompatibilní s předešlou produkcí BMB. Bonusová "Be Like I Am", respektive její rozkopaná rytmika zamotá hlavu i těm nejotrlejším z Vás.

Rovněž je vynikajícím materiálem, jak vystřiženým ze živého setu British Murder Boys. Deska asi jen těžko disponuje hitovými ambicemi, které dnes mnozí chtějí a požadují, ale je uspokojivým kouskem pro všechny milovníky extrémní hudby v industriálním pojetí. Je pohledem do zrcadla skutečně současného techna a přikládá na vážnosti dosavadní tvorby pánů Surgeona a Regise. bmblive

Vynikající mastering dodává vinylu nezkrotnou sílu a dravou autentičnost celého děje. Perfektně dodává celému projektu smysl a logiku. Pokud jste propadli tvorbě British Murder Boys už v minulosti, budete nadšeni. Pokud jste ji ještě nepochopili, ani zde nenajdete vysvětlení, proč je taková, jaká je. Na dlouhou dobu dávám tomuto titulu sto bodů ze sta, minimálně do dalšího releasu BMB "All the Saints have been Hung" na Counterbalance 012!

British Murder Boys - Father Loves Us
Counterbalance 011
www.dj-surgeon.com
www.downwards.info                         

objednávky na:  recordshop@nula2.cz,

Pokud patříte mezi skalní fanoušky British Murder Boys doporučujeme aktuálně zveřejněný set
live ze  Supersonic Festivalu 2004 na www.littledetroit.net/Mixes/BritishMurderBoys-LiveatS.php

nula2


Recenzi pro vás připravila prodejna jablonecká prodejna a distribuce Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016