ROZHOVOR

 

Freemasons: "Vždycky děláme jen to, co opravdu milujeme!"

Tihle dva producenti mají na svém kontě už řadu úspěšných spoluprací s popovou špičkou současnosti. Jejích hudbu můžete slyšet na mejdanech už nějaký ten pátek. Třeba tohle léto se dali dohromady se Sophie Ellis-Bextor a vznikl tak singl Heartbreak. Ke všemu příští rok slibují nové album! To vše, ale i mnohem více, se dočtete v rozhovoru přímo pod nadpisem, tak se na pátek s nimi pořádně nažhavte...

 
Ahoj kluci, pod projektem Freemasons se skrývají dvě jména – Rusell a James. Jste DJs, producenti, skladatelé i remixéři. Kým se ale vy sami cítíte být nejvíce?

James začínal kdysi ve studiu, už tam dokonce strávil 18 let svého života. Zatímco já jsem se do studia dostal jenom díky DJingu...

Spolu už hrajete od roku 2005. Jak jste se potkali? Znali jste se předtím?

Potkali jsme se přes společné známé už někdy v roce 2002...
 

V Anglii jste byli dokonce nominování na Grammy ve škatulce Remixéři roku... Dá se říct, že to není tak dlouho, co jste začínali a přitom už máte takové úspěchy, jak to děláte? Máte snad nějaké hudební kouzlo? :)

Žádné zvláštní přísady do naší tvorby nedáváme. Jenom vždycky děláme to, co opravdu milujeme.

Je v téhle době těžké se prosadit na dance nebo house scéně, obzvlášť právě v Anglii?

Pracujeme hodně tvrdě, vlastně my musíme pracovat tvrdě. :) Tenhle byznys, který se točí okolo hudby, je hodně surový, pořád se mění jak žánry hudby, tak i způsoby, jak přijít k zisku. Musíš ale pokaždé myslet trochu dopředu na všechny možnosti, jak svoji hudbu co nejlépe udat...
 

Jezdíte radši do klubu nebo na festivaly? Kde máte jistotu, že zažijete nejlepší večírek?

Na tom nezáleží, ta správná atmosféra se dá zažít všude. Záleží to spíš na davu lidí, který se tam rozhodne přijít a podpořit.

A kdybychom šli přímo ke konkrétní otázce – který klub je vašim favoritem? Ten menší, nebo ten větší?

Máme radši menší a zapadlejší kluby, kde můžeme být v přímém kontaktu s lidmi a máme tak jistotu, že si opravdu přišli poslechnout naši hudbu.

Jste pořád energičtí, vaše hudba je hodně taneční.  Nemáte někdy chuť
zkusit něco jiného? Co posloucháte ve volném čase? Předpokládám, že to žádné disco nebude…

Neskládáme pouze taneční hudbu. Vždycky se pokoušíme najít něco zajímavého v jiných stylech, a to potom použít do taneční muziky.

Podařilo se vám úspěšně zremixovat Beyoncé, Shakiru, Kelly Rowland atd. Nepřijde teď na řadu i Lady Gaga?

Ještě nás o to nikdo nepožádal, ale kdyby ano, samozřejmě bychom o tom uvažovali.

Po jakých holkách se budete v klubu koukat? Po blondýnkách nebo brunetkách?

Má přítelkyně by mě asi zabila, kdybych teď neřekl, že po blondýnkách... :)


V srpnu se objevil singl Believer feat. Winter Gordon a vy jste slíbili, že je to teprve začátek něčeho nového a máme se na co těšit. Můžete nám to blíže specifikovat?


Tohle je vlastně náš release, jenž se vztahuje k novému albu, které vyjde až v roce 2011. Pracovali a pracujeme na něm celý poslední rok, i když jsme ze začátku vůbec nečekali, že se to tak protáhne.

V SaSaZu se objevíte na párty, která se jmenuje Decadance. Celé by se to mělo konat v duchu Black & White. Máte už vymyšlený nějaký kostýmek, který si vezmete na sebe?

Uf, to slyšíme poprvé, že je to tématická párty, takže jsme ještě ani nestihli přemýšlet, co by to mělo být, každopádně už teď se k vám moc těšíme!
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016