ROZHOVOR

 

Eddie Richards: "Vždycky se těším na další cestu"

Již po několikáté se k nám vrací legenda britské scény Eddie Richards, který tentokrát vystoupí na narozeninách majitele značky Nightphunk Recordings Lucase Hulana. Akce se bude konat v neděli 27. října v pražském klubu Chapeau Rouge. Jelikož tu Eddie byl již několikrát a rozhovorů s ním již bylo mnoho, vyzpovídali jsme si ho tentokrát trochu jinak.

 

Ahoj Eddie, jak se daří? Co právě děláš?

Ahoj, posledních 5 dní jsem byl pryč a odehrál 4 mejdany v Srbsku. Právě teď sedím u e-mailu a odpovídám na zprávy. Také tu mám spoustu nové muziky, kterou si musím poslechnout. Mimo jiné mám tento víkend také několik dalších hraní předtím, než odletím do Prahy. Je to nekonečný příběh, ale nestěžuji si. Dělám to co miluji.



Již po několikáté se vracíš do Prahy. Jaký máš k Praze vztah?

V Praze se cítím jako doma. Nejen díky místu, ale především díky lidem se zde cítím jako doma.



Máš tady již za tu dobu nějaké přátele i mimo hudební branži?

Většinou se samozřejmě setkávám s lidmi z hudební branže a s lidmi z klubů, ale né vždy. Skrze muziku jsem už potkal mnoho zajímavých interpretů a umělců, kteří se stali mými dobrými přáteli.



Jsou v České republice místa i kromě Prahy která máš rád?

Za ta léta jsem kromě Prahy viděl mnoho českých měst, ale popravdě jsem nikdy neměl čas na to si je více prohlédnout.



Co jinak u tebe nového? Mám na mysli především produkci. Slyšel jsem něco o spolupráci s Tigerskinem. Mohl by jsi nám o tom povědět více?

Skoro po deseti letech se opět vracím do víru hudební produkce. Cítím, že teď je ten správný čas. Dělal jsem na několika nápadech, které jsem pustil Alexovi. Potom jsme se snažili potkat, když jsem byl v Berlíně. Na jeho novém albu naleznete můj track, který jsme společně předělali.

eddie richards

Je teď něco na co se opravdu těšíš? (releases, gigs, whatever)

Mám štěstí, že moje práce mě zavede do tolika různých míst po celém světě nejenom hrát muziku, ale i poznávat a potkávat přátele několikrát do roka, takže se vždy těším na další cestu.



Po kolikáté vůbec vystupuješ s Praze?

Nespočetněkrát, ale přesné číslo ti neřeknu.



Děkuji ti za tvůj čas. Ahoj v Praze Díky a naviděnou.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016