ROZHOVOR

 

Agustin Alvarez: "Zvukově se musíš pořád vyvíjet a měnit!"

Z Buenos Aires do Prahy kamenem jen tak nedohodíte... A přesto právě odtud pochází DJ a producent Agustin Alvarez, který se k nám před dvěma měsíci přestěhoval. Vy si můžete jeho míchací umění vychutnat předposlední den tohoto roku a než se tak stane, máme pro vás s tímto velkým cestovatelem zajímavý rozhovor. V něm odhalil, že se k taneční hudbě dostal teprve nedávno a jak k tomu vlastně došlo, že párty ostrov Ibiza nemusí nutně být jen výkladní skříní nevkusu a komerce, s kým si tam podal ruku, na čem teď aktuálně pracuje, i kde sám sebe stylově vidí za dalších 365 dnů. Hezké čtení a na parketu naviděnou!

 

Agustine, diky moc za tento rozhovor... Jak se vede?

Momentálně se mi vede velmi dobře! Mám teď rozjetých spoustu hudebních aktivit a projektů a nemůžu si tedy na nic stěžovat. Prožívám teď opravdu úžasný život a celkově jsem moc spokojený, díky za optání...

Agustin Alvarez

Mohl by ses těm, kteří tě neznají, alespoň krátce představit? Kdo jsi a co dělaš?

Určitě! Jmenuji se Agustin Alvarez a jsem DJ a producent z Buenos Aires. Jsem jen obyčejný kluk, který se, a není tomu tak dlouho, zbláznil do elektronické hudby. Učím se každým dnem a pokaždé, když slyšíte můj nový track nebo mix, věřte tomu, že jsem do nich dal pořádný kus sebe!

Jak jsi se vůbec k muzice dostal a co Tě nejvíc ovlivnilo?

V roce 2010 jsem se odstěhoval na Ibizu. Byla to moje první letní sezona na ostrově. Jeden velký risk a prostě se to stalo... Objevil jsem elektronickou muziku, totálně jsem jí propadl a můj život se radikálně změnil. Hudbu, která se mi nejvíce líbila, jsem začal objevovat přes různé podcasty a skrze párty. Mezi ty, co mě nejvíc ovlivnili, patří bezpochyby tINI, Enzo Siragusa, Seb Zito, Livio & Robie, Loco Dice, Marco Carola a mnoho dalších, kteří mne neustále inspirují. Najednou se mě kamarádi začali ptát, co to je za track, kdo to hraje a zda se s nimi o něj můžu podělit. No a tak jsem začal tyto tracky hrát a míchat do sebe jen pro pár kámošů a spolubydlících...

Agustin Alvarez

A jak vypadalo první hraní před lidmi?

Ta nabídka přišla, když jsem to vůbec nečekal, a úplně poprvé jsem si zahrál pro 350 lidí. A byla to opravdu divoká párty! :) Ten den jsem z toho měl opravdu úžasný pocit a v podstatě od této chvíle jsem začal produkovat svou vlastní muziku. Tak nějak se to stalo... Ten zážitek mi opravdu pomohl k tomu, abych něco málo o elektronické muzice pochopil a určitě zapříčinil to, že jsem dneska tam, kde jsem... Nebylo to jednoduché, ale povedlo se to!

Můžeš nám říct, jak jsi se dostal úplně poprvé do Evropy?

Bylo mi 17, když jsem se přestěhoval do Itálie za otcem. Po 8 měsících jsem se osamostatnil a začal bydlet sám. Vždycky jsem chtěl cestovat po světě... Vzpomínám si, když jsem byl ještě doma v Argentině, jak jsem se díval na fotky Itálie, Španělska, Fancie a snil právě o těchto destinacích. Odmalička jsem byl prostě snílek. Musím ale říct, že bez podpory a lásky, která se mi dostavala od rodiny, by to nebylo tak úplně jednoduché. Máma a sestra mne vždycky ve všem hodně podporovali a to mi dodávalo sílu. Ale přiznávám, že to nebylo zrovna jednoduché opustit všechny kamarády doma v Argentíně. Byl jsem mladý a nezkušený a o sedm let později jsem se objevil v Praze, v tom vašem nádherném městě a měl jsem opravdu štěstí, že jsem stihl procestovat i více zemí tady v Evropě.

Agustin Alvarez

Už jsi zažil několik sezon na párty ostrově Ibiza. Můžeš nám k tomu něco říct? Především, jak jsi se do tamního dění zapojoval?

Vždycky říkám, že Ibiza je můj druhý domov. Pokaždé se tam cítím skvěle a aktuálně scéna na Ibize prošla jakýmsi omlazením. Je tam spousta čistě undergroundových akcí. Vím o tom, že hodně lidí řiká, že je to tam hodně o komerci, ale věci se naštěstí mění. Opravdu záleží na tom, jak se na to díváš... Například na tom samém místě může v ten samý okamžik hrát Paris Hilton v jednom klubu a ve druhém je tINI se svou bandou, DJs, co se motají kolem Fuse nebo Rhadoo a ta muzika, kterou tam uslyšíte, je jak z jiného světa. Nepopsatelně úžasná!

Navázal jsi tam nějaké kontakty, nebo jsi se jen dobře bavil?

To letošní léto pro mě bylo velmi speciální, protože jsem se seznámil s celou řadou respektovaných umělců, jako jsou Chad Andrew, David Gtronic, Sebastian Paiza, Fernando Aragon, Seb Zito, Rossko, Enzo Siragusa a zmiňovaná tINI. Měl jsem tu čest s nimi strávit hodně času, dost jsem se od nich naučil a moc mě svými názory a zapálením inspirovali...

Agustin Alvarez - November Mix by Agustin.Alvarez

To zní velmi zajímavě a díky za tenhle pohled na věc! Můžeš nám říct, na čem momentálně pracuješ?

Právě teď mám spoustu rozdělaných skladeb, které bych rád dokončil. Návštěva Ibizy teď v létě mě hodně inspirovala a zrovna pracuji na společných věcech s dvojkou Sebastian Paiza & Chad Andrew, které by měly vyjít zkraje přištího roku. Aktuálně je venku náš remix s Fernandem Aragonem a  také jsem dokončil remix pro Davida Gtronica ke skladbě "Distant Memories". Tu práci na něm jsem si hodně užil, vznikal totiž velmi spontánně a tak nějak úplně přirozeně. Pořád se učím něco nového, neustále se snažím technicky zdokonalovat, aby byl můj zvuk ještě lepší a můj další track se jmenuje "Stanice". Víceméně je o tom, kam bych se chtěl zvukově asi dále ubírat. Neustále jdeš odněkud někam - zvukově se musíš pořád vyvíjet a měnit!

Jaký je tvůj idealní set up pro hraní?

Dva gramce a mix. Miluju vinyly!

Agustin Alvarez
Jaké máš plány do budoucna? Kde se vídíš třeba za rok?

Právě jsem se přestěhoval do Prahy, jsem tu pouze dva měsíce a postupně si zvykám... Potkal jsem tu spoustu dobrých lidí a určitě bych tu rád nějaký čas zůstal. Příští léto strávím zase na 100% na Ibize - bude se tam dít hodně zajímavých věcí a už teď se na to moc těším! Je těžké říct, kde budu za rok, snažím se žít přítomností. Občas věci naberou spád a já se snažím, abych si to co nejvíc užíval...

Moc děkuji za Tvůj čas a hodně se těšíme na tvůj set!

Ptal se Jag Kiranmay v prosinci 2013.

foto: archiv

Argentinský DJ a producent Agustin Alvarez se představí 30. prosince v rámci párty Circle na House boatu U Bukanýra!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016