ROZHOVOR

 

Derek Marin: „Na řečičky tady nemáme čas.“

Další vydání akce Boogie, která se koná již tuto sobotu v Chapeau Rouge, se nám již blíží a my tu pro Vás máme rozhovor s headlinerem této akce. Tentokrát jsme si pro Vás přichystali dalšího zajímavého hosta, kterým je dj a producent vydávající na světoznámých labelech jako Get Physical, Superfreq nebo Dirtybird. Jedná se o producenta, který dělal remix i pro legendární Depeche Mode či Carla Craiga. Jedná se o new yorského rodáka žijícího v Berlíně - Dereka Marina.

 

 

Ahoj, jak se vede?

Čau, já jsem z NYC. Na řečičky tady nemáme čas (smích).

 

Ty pocházíš z New Yorku, ale jak jsem viděl, tak žiješ v Berlíně. Jak to tedy je? Kde trávíš více času?

Všichni vědí, že Berlín je úžasný. V současné době si přijdu jako kočovník, ale asi bych řekl, že v Berlíně.

 

Jak by si porovnal berlínskou a new yorskou scénu a v čem vidíš největší rozdíl?

Je zde důvod, proč většina talentovaných umělců musí opustit NYC, aby se stali úspěšnými. Je tu příliš mnoho rozdílů a podobností na to, abych to shrnul v jedné odpovědi, ale já dávám přednost žívotnímu stylu, komunitě a standartu, který Berlín nabízí. New York je hlavně o přežití, tedy pokud nejste hodně bohatí. Řekl bych, že New York vás donutí mnohem víc makat. Já toho za jeden víkend udělám více, než většina berlínských producentů za celý rok. Kluci to mají fakt jednoduché (smích).

 

 

Za tvoji skoro dvacetiletou kariéru jsi udělal mnoho kvalitní muziky a pracoval jsi se spoustou zajímavých jmen nejen z oblasti taneční hudby. Například bych mohl uvést Depeche Mode, Mr. C či Carla Craiga. Jak si se k takové spolupráci vůbec dostal?

Krása New Yorku spočívá v nespočtu neuvěřitelných zázraků, které se tu dějí. Býval jsem rezident první víkendové Tech House party v New Yorku v 90tých letech. Ostatní rezidenti se skládali z lidí pracujících pro Time Out NY, Atralwerks (dnešní Beatport), TVT/Planet E a Plastic CIty. Takže jsem měl možnost zahrát si s "Depešáky" a pak pro ně udělat i remix.

 

 

Jaké to bylo pracovat s doslova legendami na tomto poli?

Bylo to jako v pohádce, byl to zázrak a obrovská náhoda a jsem za tuhle možnost strašně vděčný.

 

Jak už jsem řekl, máš toho za sebou skutečně mnoho. Tvoje hudba je vydávána na labelech jako jsou Get Physical nebo Dirtybird. Co dalšího od tebe mohou tvoji fanoušci očekávat v blízké budoucnosti? Pracuješ teď na něčem nebo na to nemáš díky hraní v současné chvíli vůbec čas?

Mám spousty nového materiálu, který vyjde na Get Physical, Little Helpers, Subtrak, Thoughtless Music, Superfreq a mnoho dalšího. Jsem workoholic, ale popravdě v Evropě zas tolik akcí nemám.

 

Je zde něco, na co se skutečně těšíš?

Moc se těším na nový byt v Berlíně. Teda pokud mě někdo v Praze neadoptuje (smích).

 

Byl jsi už někdy v Praze? Neptám se jenom co se hraní týče.Mimochodem máš rád pivo?

Tohle bude moje první návštěva Prahy. Pivo mám ráda a vodku ještě víc.

 

 

Chceš něco vzkázat českému publiku?

Moc jsem se těšil, až si zahraju v Praze. Nemohu se dočkat "Boogie".

 

Děkuji ti za tvůj čas a v Praze nashledanou.

Díky ahoj.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016