ROZHOVOR

 

Delta Heavy: "Myslíme si, že drum and bass je teď na hodně dobré pozici..."

Je tomu už rok, co se u nás Ben a Simon jako zástupci Delta Heavy představili v Praze, davy šílely a ani sami zástupci Ram Records se tu neměli špatně. Simon se v našem rozhovoru přiznal, že Prahu i lidi z Prahy opravdu milují... Možná i proto se opět vracejí do Roxy, aby zde představili své nové album a samozřejmě udělali skvělou narozeninovou atmosféru na večírku Shadowbox @ Roxy. Přijďte si i vy poslechnout jejích dvouhodinový set nabitý tím nejlepším! Už tento pátek v klubu Roxy.

 

Zdravím, Simone, je tomu už téměř rok, co jsme si naposledy povídali… Co se u vás za tu dobu změnilo?

Máme se teď fantasticky, díky za optání. Zrovna sedíme ve studiu a pracujeme na novém albu. My jsme teď vlastně ve studiu pořád...

Pamatujete si vůbec na své poslední vystoupení v Praze? Jaké to bylo? Měli jste čas se aspoň projít po Praze?

Jasně, bylo to skvělý! Proslýchá se, že v Praze je vždy každá párty vydařená a je pro nás příjemné hrát pro tak obrovskou a hlavně tak energickou partu lidí. V Praze jsme byli na prázdninách a byli jsme vážně rádi, že se k vám můžeme vrátit. Milujeme to tu!

Delta Heavy

Nicméně určitě se vám někdy na párty stalo i něco šíleného... Třeba i jinde než v Praze.

To máš pravdu - měli jsme několik technických problémů, díky kterým na to neradi vzpomínáme. Ale asi ten nejhorší moment nastal, když Ben spadnul z pódia a narazil obličejem přímo na skleněnou bariéru před ním. Musím ti říct, že to byl pro mě opravdu šok! Strávil pak deset hodin na pohotovosti a na obličeji měl devět stehů. Bylo to hrozný!

Hodně rádi experimentujete a pohybujete se mezi různými žánry... Narážím tím na vaše nové EP "Apollo". Jak to máte s trendy? Když se nějaké nové žánry objeví, tak se jich hned chytnete, nebo se to děje přirozenou formou?

Absolutně přirozeně... Vždycky jsme tak trochu hledali zajímavé žánry, které jsme potom různě kombinovali. U "Badboy Style" bylo prvotním nápadem skloubení estetického nádechu trapu s nějakým nostalgicky znějícím drum and bassem a různými rave zvuky. Řekl bych, že to byl tak trochu náš experiment...

A co se týče drum and bassu dnes, jak na vás působí jeho aktuální podoba?

Já si myslím, že drum and bass je teď na hodně dobré pozici, podívej se na první příčky hitparád v Británii, je tam spousta undergroundových producentů ze všech koutů světa. Je to skvělý pocit!

To vás asi i hodně inspiruje, že?

To ano, ale kromě toho nás inspiruje i mnoho dalších věcí, které se okolo nás objevují. Například staré i nové filmy, všechny hudební žánry bez výjimky, cestování, životní momenty. Mohl bych toho vyjmenovávat do nekonečna... Hrát pro celou halovku je práce, která nás inspiruje už jako samotná a pořád nás popohání v tom, abychom nepřestávali dělat hudbu. Řeknu ti, že za nic na světě bych to neměnil!

Delta Heavy

Na co se těšíte tenhle rok?

Hlavně se těšíme, až dokončíme naše nové album, které jsme do detailu propracovávali celý předešlý rok.

Máte i nějaké další hudební projekty kromě Delta Heavy?

To by aktuálně opravdu nešlo... Naše album nám dalo hodně zabrat, ale chceme se posunout dál v naší produkci a začít skládat i s jinými autory.

O čem v poslední době sníte?

Obecně o věcech, které je těžké pochopit...

Delta Heavy
Co s sebou berete vždy do letadla?

Hlavně Macbook Pro, bez toho se neobejdeme a taky špunty do uší a nabíječku.

A co s sebou přivezete do Prahy? Myslím tím hlavně hudebně....

Můžete se těšit na dvouhodinový set, ve kterém uslyšíte všechno od drum and bassu až po house. A samozřejmě taky pár nových věcí z nového alba!

Delta Heavy

Díky moc, těším se do Roxy a mějte se zatím fajn!

Taky díky a uvidíme se opět v Praze!

Ptala se mamba v květnu 2014.

foto: archiv

Britský projekt Delta Heavy se znovu představí v České republice a to v pátek 16. května v klubu Roxy na oslavě 15. narozenin portálu Shadowbox.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016