ROZHOVOR

 

DJ Jorgos: "Hrál jsem vždycky co mě zrovna bavilo."

Již tuto sobotu 27. září se koná další ze série parties Nightphunk v pražském klubu Chapeau Rouge. Jako specialní host se představí resident z 2. patra DJ Jorgos, kterého jsme trochu vyzpovídali před sobotním mejdanem. Dále se v sobotu můžete těšit také na residenta Lucase Hulana a Eddieho Mura z labelu Nightphunk Recordings a nemůžeme zapomenout na našeho olejového magnáta DJe Malkao, který se jako obvykle postará o warmup.

 

 

Ahoj Jirko jak se máš?

No naprostá paráda!

 

Vím že si jako DJ začínal nejdříve s hiphopem. Jak ses vlastně dostal k housu?

I když jsem hrál dříve Rap, snažil jsem se to různě kombinovat s jinýma žánrama jako je Funk, Soul, Rnbv apod.Hrál jsem vždycky co mě zrovna bavilo. Takže jsem se nějak postupem času dostal k House Music.Ale není to tak, že bych tím popíral co bylo dřive. Rap poslouchám občas pořad, ale zkratka mě už nebaví hrát ho na mejdanech. Když nad tím přemejšlím, tak vlastně taky nehraju vyloženě  jenom House. Hraju Nudisco, Deep, lehce Garage, zkratka cokoliv co mě nějak zaujme. Pokud možno ale tak, aby to zas nebyl uplnej pelmel..

 

Poslouchal si ho uz předtím? Co tě k tomu vedlo začít  hrát právě house, deep?

V podstatě jo. Před pár rokama sem dělal pár mixtapes ze starejch vysamplovanejch věcí. Je zajimavý, v kolika skladbách je použitý něco starýho, co je třeba kolikrát i lepší. Bavilo mě do toho nahlídnout a chvíli se v tom hrabat…V rapu se masivně vykradá Funk, Soul a v tu dobu sem si všímal, že se podobný samply používaj i v House music, převážně z 90 let. Pamatuju že někdy v tý době sem se začínal o House zajímat víc, a díky tomu zas o elektronickou scénu obecně… Takže sem se k tomu dostal tak trochu paradoxně diky cratediggingu..

 

Jaké  máš  rad producenty v house music?

Nemám úplně oblibený  producenty, spíš oblibený labely a lidi, který tam vydávaj… Třeba Jeudi, Local Talk, Kompakt, Innervisions, Hotflush, Wolf, Future Classic ale i treba Ghostly, Young Turks nebo Off recordings. Je toho hodně, snažím se nezaseknout jen na pár jménech.

 

Chapeau Rouge je jedním z klubů kde si měl možnost si už zahrát. Jak se ti tam vlastně hraje ?

Je to urcitě jeden z mejch oblíbenejch klubu v Praze. V podstatě pokaždý když sem tam hrál, tak tam byl dobrej mejdan. Za tu dlouhou dobu co Chapeau funguje se docela dobře drží, a i když tam chodí hodně cizinců, tak má pořád svůj styl i pro lokály. Cejtíš z toho místa mejdan.

 

Jak je na tom DJ Jorgos jako producent ?

Teď na mrtvým bodě, přes 2 roky sem na produkci vůbec nešáhnul, ale v nejbližší době bych chtěl… Nějak sem do teď nedostal do bodu, jak bych si to představoval, tak to třeba příjde.

 

Kdybys měl poradit někomu kdo ještě nebyl v Praze kam bys ho vzal na mejdan ?

Praha šla za poslední dobu nahoru, takže těch míst je dost, každej víkend se v podstatě dá někam jít… Asi bych ho poslal do 2. Patra, do Neustadtu, na Prahu zajimavý  místa… V Meetfactory nebo Neone sou občas dobrý mejdany. Asi I do Chapeau. No a na prodlouženou jízdu na Bukanýr samozřejmě. Lodička je na delší mejdan prostě dobrá.

 

Teď  v sobotu 27. září  zahraješ  na párty Nightphunk na co se mohou od tebe partypeepz tešit ?

Doufám že se můžou těšit na dobrej mejdan a vše co je s tím spojený. V Chapeau sem nehrál dlouho, tak se teším taky!

 

Díky za kratkej rozhovor a vidíme se na tanečním parketu.

 

Ptal se v září 2014 Lukas Hulan

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016