ROZHOVOR

 

Dean Demanuele: "Dazed & Confused je taková velká rodina muzikantů..."

Producenti z Malty si u nás dveře od klubů nepodávají každý den, a přesto se pár talentovaných umělců na tomto sympatickém ostrově najde... Vy máte v sobotu možnost seznámit se s jedním z nich tváří v tvář! Ano, Dean Demanuele před vámi vybalí horké zboží své vlastní značky Dazed & Confused a zároveň se pochlubí v live setu skladbami, na nichž v poslední době tvořil. V rozhovoru se nám svěřil, jak to vlastně všechno začalo, jak jeho živák vypadá, kdo všechno se ve velké rodině jeho labelu právě nachází, jaké s ním má plány do budoucna a nechybí ani rada pro začínající producenty. Hezké čtení!

 

Deane, poprvé zahraješ v České Republice... Mohl by ses publiku trošku představit? Jak dlouho produkuješ hudbu a kdy a kde to všechno začalo?

Jsem velice natěšený na Prahu, slyšel jsem o tomto městě a místních lidech velmi dobré reference, takže to bude i moje první speciální vystoupení zde. Moje hudební kariéra započala na ostrově ve Středozemním moři, který se jmenuje Malta, odkud také pocházím. Hudbě jsem se začal profesionálně věnovat před pěti lety a doteď mne to nepustilo. Během této doby jsem bydlel v Berlíně a Londýně, kde jsem pracoval v nejrůznějších hudebních studiích se zajímavými hudebníky, producenty a DJs. To mi dalo velké zkušenosti a posunulo tam, kde jsem nyní.

Dean Demanuele

Děláš tracky společně s velmi zajímavými světovými producenty, jako jsou např. Pig & Dan, Lee Van Dowski, Cari Golden a další... Jak ses k tomu dostal?


Podařilo se mi přes mou hudbu spřátelit se všemi těmito umělci. Pracujeme společně jako tým, který spolu překonává své hranice. Podařilo se nám najít v hudbě některé podobné body, kde se na spolupráci shodneme. Vždycky z toho mám pak dobrý pocit... 

Jak vypadá tvoje live vystoupení? Co mohou lidé očekávat?

Moje live vystoupení zahrnuje celou tvorbu za minulý i tento rok. Poskládal jsem vše v posledních pár měsících, aby z toho vznikl jedinečný zážitek, který můžete slyšet jen jednou v životě.

Dean Demanuele

Jaké kontrolery používáš?

Používám hlavně UC-33e od M-Audio, abych mohl ovládat Ableton a zvukovou kartu mám od Native Instruments. Loni jsem udělal i pár tracků, kde používám vlastní vokál, který můžete při mých live vystoupeních také slyšet. Tyto vokálové tracky vyjdou co nevidět u Einmusika Recordings.

Jsi jedna z vycházejících hvězd v technu, mnohokrát jsi za poslední rok bodoval na Beatportu v TOP Techno 100, dokonce i v TOP 10. Jaký track byl pro tebe za poslední rok nejdůležitější a proč?

Jedním z nejzásadnějších tracků pro mne byl "Blumen", který vyšel u značky Tenampa. Udělal jsem ho několik dní poté, co jsem přijel do Berlína představit svou novou tvorbu. Bylo to v dubnu a pro mě se jednalo o velmi vzrušující okamžik po dlouhé době přijet na místo, kde to všechno tak nějak začalo. Byl to také moment, kdy jsem zahájil svou tour pro rok 2015.



Vydáváš na labelech Mobilee, Snatch, Bedrock, Boxer, Noir, Elevate a mnoha dalších... Jaké budou tvé další kroky?

Letos vyjde EP "Let the Birds Fly” u Einmusika Recordings, "Fluctuate" u Tenampa a samozřejmě nějaká další muzika na mém labelu Dazed & Confused Records. To se jedná o začátek roku. Později snad představím i své nové očekávané album.

Jak jsi zmínil, jsi majitelem vydavatelství Dazed & Confused. Můžeš nám říci více o showcase parties a labelu samotném?

S labelem Dazed & Confused jsem začínal v roce 2013 v Berlíně. Byl jsem tehdy doma a skládal nové tracky, které byly skoro hotové, akorát jsem nevěděl, komu je prodat. Proto jsem dostal tento skvělý nápad založit si vlastní label. Dnes jsou pod touto značkou uznávaní umělci jako např. Ranacat, Lee Van Dowski, Pig & Dan, Kim Pixa, Yarni a Momo Leon. Letos jsem měl příležitost spustit naše Dazed & Confused Showcase parties. To jsou akce, na kterých hrají umělci především z našeho vydavatelství. Jsme taková velká rodina muzikantů. :) A myslím, že se v budoucnu ještě více rozrosteme...



Jaké rady bys dal začínajícím producentům?

Dělejte muziku srdcem a následujte své pocity - to je jediná cesta, jak být jedinečný. 

A jaký máš vzkaz pro tvé české fanoušky?

Děkuji za váš čas, který jste věnovali tomuto rozhovoru a doufám, že plno z vás také uvidím na párty v Chapeau Rouge!

Ptal se Kim Pixa v lednu 2016.

foto: archiv

Producent Dean Demanuele z Malty historicky poprvé představí v České republice svůj live set a to v sobotu 30. ledna v klubu Chapeau Rouge na akci Dazed & Confused showcase.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016